Darai Katalin: Csincsi és a Szeretet

Csincsi kártyavárat épített. Törökülésben ült a szőnyegen. Egyszer csak a szoba sarkából melegség áradt. Odanézett. Fehér fényt látott, lángoló tekintettel. Nem tudta jól megfigyelni, mert túl erős volt a melegség.

–          Téged még nem láttalak! Biztos a Szeretet vagy! – kezdte Csincsi.

–          Szia! – mondta a Szeretet és Csincsit átjárta a melegség. – Bocsánat, hogy hívatlanul jöttem. Engem mindig meghívnak az emberek! Gyertyát gyújtanak nekem. Örülnek, ha benézek hozzájuk. – Az ikertestvérem, a HA-lál üzenetét hozom. Mondta, hogy tegnap tévedésből hozzád jött először. Mindig is szétszórt volt. Ha fogóztunk, akkor hunyózott. Ha építettünk, ő homokozott. Most, hogy felnőtt, hát néha rossz helyre megy. Általában késik is! A bocsánatodat kéri. Azt üzeni, hogy nem járhat fehérben, mert az az én színem. Amint látod. És szomszéd Marika néni üdvözletét küldi. Nem fáj már semmije. Találkozott a férjével. És, ahogy talál egy fogorvost, megcsináltatja a fogait.

–          Furcsa! Pedig az ikrek mindig egyformában járnak. – gondolta Csincsi. Ha jobban megnézem, még hasonlítotok is.

–          Kicsi vagy még!  Sok mindent kell megtanulnod. Figyeld a szíved! A szíved mindenre válaszol. El tudja dönteni, hogy jó vagy rossz, amit csinálsz. Jó vagy rossz, ahogyan élsz. És most, mennem kell! Veszekedést hallok!

–          Biztosan Bence és Bálint – mondta Csincsi, ők a testvéreim. És Csincsi továbbépítette a kártyavárat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: