Áfra Piroska: A vadvirágok öröme

Történt egyszer, amikor elérkezett a meleg nyár, hogy  a mezei virágok ébredezni kezdtek.Nyújtozkodva szökkentek szárba és öltötték magukra színes ruhácskájukat.  Gyönyörű kelyhével piros szőnyeget varázsolt a rétre a milliónyi kis pipacs.  A búzavirág hosszú száracskájával vígan védelmezte a szántóföldi növényeket. Sokat beszélgetett a sok kis virág egymással. Boldogan szívták magukba az éltető nap melegét.
Odébb a gólyahír és a kikerics sárgállott. Csodás színkavalkádban pompázott a táj. A méhecskék virágról virágra szállva szorgoskodtak . Az aprócska pillék örömest pihentek meg az óriásnak látszó szirmokon. Minden növény , állat és bogárka boldogan tette a dolgát. Erre nem járnak emberek ,így nem zavarják a természet rendjét. Gondolták az itt lakók.
De ezen a reggelen, mégis susogást véltek felfedezni . A magas fűben lépkedett valaki. Minden élő félni kezdett és csak vártak, mi fog történni…A titokzatos idegen nem bántott senkit. Leült egy fatuskóra és valamiféle ismeretlen eszközöket vett  elő, rejtélyes ládikájából. Feszült csendben figyelt mindenki. Aztán a mogyoróvirág hangos kacagással adta hírül a többieknek, hogy nem kell megijedni, hisz csak egy festő érkezett, aki meg szeretné örökíteni e páratlan szépségű tarka-barka mezőt. Erre a sok-sok virágocska büszkén hajladozni kezdett örömében. A dongók és a lepkék is elővették legvidámabb arcukat és pózolni kezdtek. Lenge szellő suhant el felettük és csillogott-villogott a fényben a megszámlálhatatlan szépség. Úgy érezték , híresek lettek és halhatatlanná váltak. Ez volt életük legszebb napja. Aki nem hiszi, járjon utána!

Reklámok

Áfra Piroska: A vadvirágok öröme” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Új írása

  1. Nagyon érdekes ,.értékes mese.Ezt olvasva az ember, szinte maga előtt látja a képet amiről szól az írás !A gyermekeknek kitágul a szépérzékük ,hogy a világot ily ” módon is láthatják, ennyi szépséget beletömöríteni e pár sorba….,kiváló munka!gratulálok!!!

  2. Aranyos, kedves mese. Igazi esti mesének való olvasmány.Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: