Büki Regina: Szinibiniről álmodom

Egy nap, amikor épp a szobámban a kedvenc helyemen olvastam, besütött a lemenő nap és furcsa árnyak jelentek meg a szobám falán. Már eléggé elálmosodtam, amikor egy ház előtt találtam magam. Az ajtóra ez volt írva: Tölgy Tamás és családja. Hiszen akkor itthon vagyok, de hogy megváltozott minden!

Megtaláltam a kulcsot a vállamon lógó táskában és bementem. Az előszoba tükörben egy 12 éves kislány képe nézett rám. Rájöttem, hogy ez én vagyok, de hiszen én még csak 9 éves vagyok és a hajam is sokkal rövidebb és szemüvegem is van…

  • Szervusz Kislányom! Milyen volt a mai napod? – fogadott örömmel az Apukám.

A házon és a külsőmön kívül minden olyan volt, mint máskor, de az Apukámmal való beszélgetésből kiderült, hogy az Anyukám egy évre külföldre utazott, így most kettesben vagyunk. Nem értettem semmit az egészből…

Másnap az Iskolában szünet volt, Apukám elment dolgozni, így egyedül maradtam a házban. Amikor már mindennel játszottam a szobámban, amit csak találtam, elhatároztam, hogy felfedező útra indulok a padlásra, bár egy kicsit féltem felmenni a meredek lépcsőn, eszembe jutottak Anyukám szavai: „Ezer veszély ezer csoda” és elindultam a padlásajtó felé. Amikor felértem, minden lámpa világított a padláson. Amint nekiálltam a nézelődésnek, hirtelen lekapcsolódott az egyik villany. Nem is csoda, hiszen valaki biztosan égve hagyta és most kiégett az izzó, gondoltam magamban. Ahogy egyre közelebb kerültem a padlás végében álló szekrényhez, úgy kapcsolódott le a másik villany, majd a harmadik is. A negyedik még egy darabig világított, de azután az sem világított tovább. Már csak egy lámpa égett. Nagyon féltem, amikor egyszer csak megláttam egy szellemalakot. Sikítva futottam le a lépcsőn, a szellemalak utánam, félelmetes hangokat adott ki magából, majd ahogy megjelent olyan hirtelen el is tűnt. Ekkor még jobban megijedtem, kerestem a telefonomat, hogy felhívjam az Apukámat. Rájöttem, hogy a telefon fennmaradt a padláson. Óvatosan felmentem a lépcsőn, kinyitottam a padlásajtót és ekkor az összes villany világított újra. A szekrény ajtaján megláttam egy hupilila foltot, rájöttem, hogy ez a szellemalak amelyiktől az előbb megijedtem. Most azt mondta barátságosan:

  • Szia, leszünk barátok? Én Szinibini vagyok.

Különös pillanat volt, mintha megállt volna az idő. Így már nem féltem annyira és meg is szoktam ennek a különös lénynek a társaságát. Amikor Apuka hazaért, mindent elmeséltem neki az új barátomról, de ő nagyon megharagudott rám, amiért olyanokat találok ki, hogy egy szellemalakkal töltöttem a délutánt. Együtt mentünk fel a padlásra, hogy bebizonyítsam Szinibini létezését. Amikor felértünk a padlásra a hupilila lény helyett egy hupilila kislányt találtunk a szekrényben zöld levelekből szőtt paplan alatt kuporogva. A kislány látványa Apuka szívét is megenyhítette.

A hupilila kislány elmondta, hogy hogy lett hupilila lény. És ahogy mesélt, az őt körülvevő szeretet igazi kislánnyá változtatta.

Kiderült, hogy csecsemőkorában elrabolták és amikor öt éves lett egy játékboltban felejtették, ahol minden hupilila volt. A sok sírástól és a szomorúságtól először hupililává majd hupilila szellemalakká változott és így kereste a világban az igazi családját. A szíve hozta a mi padlásunkra és kiderült, hogy az lesz a bizonyítéka annak, hogy jó helyen jár, hogy ismét igazi kislánnyá változik.

Nagyon örültem annak, hogy végre lett egy testvérem. Másnap reggel mind a ketten egyszerre belenéztünk a tükörbe és rájöttünk, hogy mi tulajdonképpen ikrek vagyunk! Ugyanúgy néztünk ki, mindig kitaláltuk, mit akar a másik, gondolatolvasók lettünk. Arany ragyogás áradt közöttünk.

  • Jaj de fényes! De hiszen ez csak a lemenő nap sugara. Milyen csodálatosan eleven álom volt! – gondoltam magamban.
  • Regi, kész a vacsora! – szólt be a konyhából Anyukám.

Nyújtózkodtam egyet az íróasztalomnál, becsuktam a könyvet és visszatettem a polcra: „Erich Kästner: A két Lotti”. Elmosolyodtam és jókedvűen elindultam vacsorázni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: