Lantos Panni: Tűzliliom megmentése

Borongós idő volt, csak én sétáltam a Ligetben, egyszer csak észrevettem a felém futó Törpekirályt.

Amikor odaért hozzám elmesélte, hogy a lánya aznap reggel kilovagolt az erdőbe és azóta híre-hamva sincs. Megkért, hogy keressem meg és hozzam vissza a lányát, Tűzliliomot.

Belegyeztem, de kértem tőle egy csillagos homlokú táltost. A Tündérkirály megajándékozott egy pajzzsal és egy karddal is. Felpattantam a ló hátára és meg sem álltam az erdőig, ahonnan olyan titokzatos módon tűnt el Tűzliliom.

Megtaláltam a leány nyakláncát, aminek varázsereje volt: ha a megfelelő irányba tartottam világított.

Hét nap, s hét éjjel repült velem a ló, míg végre egy szigetre értem. Megláttam a Tündérkirály lányát, aki elmesélte, hogy egy hétfejű sárkány rabolta el. A sárkány éppen vadászni volt, így felültünk a táltos hátára és elindultunk a Törpekirály országába.

Mikor a sárkány hazaért, észrevette, hogy Tűzliliom eltűnt. Azonnal a nyomunkba eredt, látta, hogy nem fog bennünket utolérni, ezért óriási légörvényt küldött utánunk.

Nagy nehezen átverekedtük magunkat rajta, ekkor hatalmas vihar kerekedett. Sokáig küzdöttünk, de hasztalan, kénytelen-kelletlen leszálltunk a földre.

A sárkány tüzet okádva szállt le mellénk, próbáltunk fedezékbe vonulni. Menekülés közben eszembe jutott, hogy van egy pajzsom és egy kardom, bátraké a szerencse!

Egyetlen suhintással levágtam öt fejét, a sárkány furfangos volt és megpróbált mögém kerülni, hogy végett vessen az életemnek.

Ráugrottam a sárkány hátára és lekaszaboltam még egy fejét. A sárkány éktelen haragra gerjedt és tüzet fújt rám. Magam elé tartottam a pajzsom, a pajzsról visszaverődött láng megégette a sárkányt, elveszítette a szeme világát. Levágtam az utolsó fejét is, a sárkány holtan esett össze.

A Tündérkirály udvarában üdvrivalgással fogadtak minket, a király köszönetet mondott, hogy visszahoztam a leányát. Hálája jeléül szeretett volna megajándékozni valamivel, miután én a csillagos homlokú lóra vágytam, hát nekem adta.

A lovammal, Esthajnallal, még sok-sok kalandot éltem át, de ez már egy másik történet.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: