Ott Marianna: A világ legszebb mesekönyve

– Az én mesekönyvem! – kiáltott Manyus, pöttöm kistestvérének, miközben kikapta kezéből a világ legszebb mesekönyvét. -Nem adom! – és már futott is vele, mint egy kisnyúl. Apró lábacskáit olyan hihetetlen gyorsan rakta egymás után, hogy aki látta annak tátva maradt a szája. Még Gigi se sírt, a kistestvére, csak leste és futott volna ő is, de még járni sem tudott, mert még kisbaba volt, épp csak ült, lelkesen rágcsált mindent, ami a kezébe került. Bambult még egy kis ideig a nagytesó után, aztán körbenézett mit kóstolhatna meg újra.
Közben Manyus bebújt a mogyoróbokor alá és onnan kukucskált, vajon sikerült-e mindenki szeme elől elbújnia. Mérges volt nagyon, nézegette mesekönyvét, mekkora kárt tett benne Gigi, és mérges volt Anyára is, amiért nem figyelt és megengedte Giginek, hogy a szájába vegye. Manyusnak ez volt a világ legszebb mesekönyve, tele volt gyönyörű tündérekkel, csilingelős, zöldsapkás manócskákkal és voltak benne óriások, kunkori orrú piros csizmákban. Ezt a mesekönyvet Bözsimamától kapta, Bözsimamát nagyon szerette, amikor eljött, mindig csupa vidámság lett minden, bolondozott és játszott vele, mindenkit felvidított, olyankor még anya és apa is egész nap csak nevetgéltek.
– Tündér! – ezt többször is mondja Miklóspapa Bözsimamának, mikor itt vannak Manyuséknál vendégségben.
Bözsimama nagyon finom sütiket süt, mindig megkéri Manyust, hogy segítsen neki, és ő nagyon boldogan segít, kever és gyúr és bármit megkeres és odavisz, amit csak kér tőle Bözsimama. Süti sütés közben pedig izgalmas és csodálatos történeteket mesél a mesekönyvből.
– hm…de mérges vagyok,- motyogta maga elé Manyus vicces grimasszal a pofiján, de közben kistesóját figyelte, aki egyedül üldögélt egy kispokrócon a kertben, egy guminyuszit rágcsálva. Bözsimama mondta, hogy azért rágcsál meg mindent, mert fáj az ínyecskéje most bújik ki a foga, és azt is mondta , hogy ha van kedve ő is meséljen Giginek – gondolta magában Manyus. Leselkedett a mogyoróbokor alól, töprengett és gondolkodott, lassan elszállt a mérgelődés és
már mosoly villant az arcocskáján, felállt és elindult Gigi felé.
– Na figyelj! – mondta Giginek, miközben leült mellé a kisplédre. – Ha megígéred, hogy soha többé nem rágcsálod a mesekönyvem, – és mutatta a picibabának a könyvecskét – akkor mesélek neked belőle, mert tudod ez nem rágcsálni való, hanem mesélni, és lehet nézegetni is, mert nagyon szép tündérek vannak benne és manócskák, látod? – kérdezte Manyus.
Gigi nagy kerekre nyílt szemekkel nézte testvérét nem értette teljesen mit mond és legszívesebben kivette volna a kezéből, hogy megrágcsálhassa, de Manyus határozott mozdulattal arrébb húzta.
– No, akkor figyelsz? – és kinyitotta a legcsodálatosabb mesekönyvet, elkezdett mesélni.
– Lia egy nagyon szép  tündér volt, elment sétálni a kertecskébe, ahol mindenféle szépséges virágok voltak, és akkor meglátott ott egy manót, aki tépdeste a virág fejeket, és ezért a tündér mérgesen rászólt, ejnye-bejnye, miért bántod a virágokat, a manó mondta a tündérnek, hogy azért mert unatkozik és akkor, látod itt van – mutatta kistesójának Manyus a mesekönyben a rajzot – a tündér megkérte ,hogy segítsen neki, és akkor már ketten kertészkedtek, és a manó többé nem tépdeste le a virágokat, és este hazamentek, kapott virágot a tündértől, – itt van, nézd!
Gigi csak lesett nagy csillagszemeivel nézte a mesekönyvet aztán az ő nagytesóját mintha azt gondolná, ez az én tesóm, körbenézett, hogy ezt más is látja-e és nagy hangosan elkezdett gagyogni, tapsolt, ezt nem rég tanulta, és gurgulázva kacagott. Manyus is elkezdett nevetni.
– Látod – mondta, – erre való a mesekönyv – és két bukfenc között megpuszilta kistesója buksiját.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: