Papp Fanni Zsuzsanna: A sünök barátja

Ha kíváncsiak vagytok rá, elmesélek egy történetet egy süncsaládról, akik az én falumban élnek. Ez a falu Magyarországon, Veszprém megyében található és az Öskü nevet viseli. A térképen már nem találnátok meg a Bántai út felé lévő dombokon azt a bokrot, ahol az ő házuk áll. Ide a posta sem szállít levelet. Ezen a helyen él Sün Sára férjével, Sün Samuval és gyerekeikkel, Sün Sámuellel és Sün Rékával.
Ősz volt. Azon a nevezetes napon is minden folyt a maga medrében. A süncsalád éppen hazaért éjszakai sétájáról, kirakták a Ne zavarjanak táblát! és nyugovóra tértek. Persze gondolhatnánk, hogy könnyű a sünök élete, mert amíg mi húzzuk az igát nappal, addig ők húzzák a lóbőrt.
Én azonban tudom, hogy ez az éjszaka sem telt felhőtlenül. Mikor minden álomba szenderült, csak az éjféli harangszó törte meg a csendet kis falumban. Egyszer csak halk léptek törték meg az éjszaka nyugalmát. Egy ideges anya járkált föl és alá az utcákon. Egy anya, aki nagyon keresett valamit. Vagy valakit?
Eközben néhány utcával odébb Sün Sámuel felderítő körútját járta, természetesen anyukája tudtán kívül. Almasütésre volt hivatalos az egyik közeli süngyerek születésnapja alkalmából. Mikor vége lett a bulinak Sün Réka azonnal a sünlak felé vette az irányt, de Sün Sámuel úgy döntött kicsit jár még az éjszakai faluban. Néhány sünnyire az otthonától halk bufogást hallott. Ijedtében összegömbölyödött és leginkább egy tűpárnára emlékeztetett. Aztán kíváncsisága legyőzte félelmét és úgy döntött kideríti a zaj forrását. Lassan elindult arra felé, ahonnan a fura hangot hallotta.
–    Ki az? Ki mozog ott?- kérdezte egy ijedt macska.
–    Nini! Egy beszélő fonalgombolyag! – szólt a sün.
–    Én a macska vagyok kis sün. Mi járatban vagy erre?
–    Annak köszönheted becses jelenlétemet, hogy ki akarom deríteni ennek a furcsa zajnak a forrását.
–    Ez alatt a domb alatt emberek laknak, ők csinálják a zajt. Kedves népség, szeretik az állatokat. Simogatnak és ételt kapok tőlük.
Tovább ment Sámuel a zaj irányába és találkozott az egérrel, aki ezt mesélte neki:
–    Az emberek sokat pazarolnak, de ha mi egerek el szeretnénk vinni az elpotyogtatott ételeket csapdákat állítanak. Gyűlölnek minket.
A sün tovább folytatta útját és hamarosan hatalmas lényt vett észre, aki futni kezdett felé. Nagyon megijed Sámuel, ezért összegömbölyödött. Egy idő után vette a bátorságot és kilesett. Hát látja, hogy hatalmas világosság van az éjszakában és szokatlanul meleg. A kis sün reszketett a félelemtől. Amikor az emberlány beszélni kezdett hozzá. Kiderült, hogy ért az állatok nyelvén.
–    Fanni vagyok. Mi járatban vagy erre kicsi sün? Hol a családod?
Sámuelnek ekkor jutott eszébe, hogy fogalma sincs, merre van a sünlak. Szerencsére a kislány pontosan tudta merre élnek a sünök, mert több süncsaláddal is baráti kapcsolatban volt. Néhány emberlépéssel megtalálta az aggódó sünmamát, aki nagyon hálás volt a leányzónak.
Most már láthatjátok, hogy a sünök élete is sok izgalommal van tele. Biztosan rájöttetek, hogy én vagyok Fanni, a sünök barátja. Ha hiszitek, ha nem ezer és ezer izgalmas történetet tudnék mesélni ezekről a tüskés, de annál kedvesebb éjszakai lényekről…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: