Rezessy Adél: Pötyi, az okos sün

Élt valahol az erdő közepén egy kis tündér, Hanna. Ő volt az egyik legfiatalabb állattündér.
Egyszer a keresztszüleitől kapott egy kis sünikét az 5. szülinapjára, akit Pötyinek nevezett el.
Csak a tündérke apukája nem szerette a sünit mert mindig a kedvenc puha foteljába gömbölyödött, és amikor éppen olvasni szeretett volna, mindig ráhuppant a szegény sünire, aki persze jól megszurkálta a tündér apuka fenekét.
-Nem maradhat tovább nálunk Pötyi!-határozta el az apuka. -Túl szúrós szegény, vissza kell vinni az erdőbe, nem tündérlakba való!
De a kis tündér nagyon szerette Pötyit, mert amikor nagy rendetlenség volt a szobájában, akkor a sünike csak összegömbölyödött, végiggördült Hanna szobáján és felszúrta a tüskéire a sok szemetet, amit Hannának végül csak le kellett szednie a hátáról és kidobni a kukába. Meg azért is szerette, mert Pötyi igazi barátja is volt: mindig mindenhova elkísérte őt.
Egyszer egy délutáni séta közben találkoztak Pityuval a gonosz varázslógyerekkel. Neki egy kis sárkánya volt, akit nemrég tanított tüzet okádni, hogy minden tündért jól megijesszen és mindenki féljen tőle. Mert a varázslók igazából nem szerették az állattündéreket, mert az elvarázsolt állatokat megmentették, elbujtatták.
Szóval ez a Pityu elállta Hanna útját, és elkezdett csúfolódni:
-Nézzétek csak, ott megy a bolond tündér utána meg gömbölyödik a kókuszgolyója!!
-Vedd tudomásul, hogy az én kis Pötyim nem kókuszgolyó, hanem egy aranyos kis süni! Ha az én sünim kókuszgolyó, akkor a te sárkányod egy zöld uborka!
Mérges lett erre Pityu, és megpróbált belerúgni Pötyibe, aki ekkor összegömbölyödött, és jól megszurkálta Pityu lábát. Pityu ekkor a sárkányát kérte, hogy okádjon tüzet, és jól ijessze meg a tündérkét.
A sárkány tüzet okádott, erre a kis tündér úgy megijedt, hogy hátraugrott, és beesett egy mély gödörbe, ahonnan nem tudott kimászni.
Pityu érezte, hogy most nagy bajt csinált, ezért gyorsan elszaladt, otthagyva Hannát a gödörben. Pötyi ott szomorkodott a gödör szélénél, és azon töprengett hogyan tudna segíteni kis gazdáján.
-Hanna, én hazamegyek és  szólok az apukádnak, hogy segítsen!
-Kérlek ne hagyj itt, mert félek egyedül a sötét gödörben!- sírdogált Hanna.
Pötyinek ekkor remek ötlete támadt:
– Tudom már! Szólok a barátaimnak, a mókusoknak, ők mindig kitalálnak valami okosat!-Azzal felvett a földről két mogyorót, amit erősen összekoccintott. A mogyorók koccanására ott termett rögtön 5 mókus:
– Szia Pötyi, miért hívtál bennünket?
És Pötyi elmesélte mi történt Hannával. A mókusok azt találták ki, hogy beugranak a gödörbe, egymás hátára állnak, majd Hanna megkapaszkodik a bundájukba és szépen kimászik a hátukon.
Így is történt: Hanna nagyon boldog volt, hogy tüskés barátja ilyen okosan megoldotta a nehéz feladatot.
Mikor hazaértek Hanna rögtön elmesélte az apukájának Pötyi hogyan segített kimenteni őt a gödörből.
Az apukája nagyon megdicsérte a kis sünt, és már egyáltalán nem haragudott rá, sőt elhatározta, hogy épít neki egy jó puha kuckót a szoba sarkába.
Többé már nem esett szó arról, hogy Pötyinek vissza kell térnie az erdőbe, úgy gondolta mindenki, hogy igazán jó helye lesz Hanna mellett.

Reklámok

Rezessy Adél: Pötyi, az okos sün” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

  1. Ebben a mesében minden megjelenik: egy kis süni, egy kis tündér, egy kis gonosz varázsló, és sárkány is, vannak benne állatok, vicc és szomorúság, És a kitartó barátság jutalma is. Ügyes voltál!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: