Bősenbach Erzsébet: Amikor a Hold megbetegedett

Minden este, amikor a Nap már nagyon elfáradt és elment aludni, feljött a Hold az égre és ezüstösen beragyogta a világot. Az embereknek nem kellett félniük attól, hogy elesnek a sötétben, mert a Hold segített nekik a fényével.
Történt egyszer, hogy a Hold ott volt ugyan az égen, de nem ragyogott. Másnap sem. Később sem. Az emberek eltévedtek. Sőt! El is estek a sötétben. Kénytelenek voltak kis lámpásokkal világítani, de azok nem adtak olyan szép, ragyogó ezüst fényt, mint régebben a Hold. Nagyon hiányzott mindenkinek a ragyogás!
Benjáminnak és Gábrielnek is hiányzott, ezért távcsövükkel megvizsgálták a Holdat.
„- Jaj! A Hold nagyon beteg!” – állapították meg.
„- El kell mennünk hozzá, meg kell gyógyítanunk!” – határozták el azonnal.
Betették az orvosi táskájukba a legnagyobb fecskendőt, amit még a kórházban kaptak a bátorságukért, a hallgatót, a lázmérőt, és a sok gyógyszeres dobozt, amit a mamájuktól kaptak.
Kimentek az udvarra, megkeresték apa legmagasabb létráját. Ajjaj! Hiába másztak fel a létra legmagasabb fokára, mégsem érték el a Holdat!
A darus-kocsi létrája is rövid volt!
Elmentek hát a repülőpilóta bácsihoz (éppen ott lakott a szomszédban!), megkérték repüljön fel velük a Holdra. De a pilóta bácsi azt mondta, nem lehet, mert a Hold olyan magasan van, ahová az ő repülője már nem tud felszállni.
„– Akkor most szegény Hold sohasem fog meggyógyulni?” – keseredett el végképp Beni és Gabóca.
„ -Tudjátok mit? Menjetek el az űrhajót vezető bácsihoz és kérjétek meg vigyen fel benneteket oda!” – adta a pilóta bácsi a legjobb tanácsot a két fiúnak, ami csak van ezen a világon.
Szaladtak is a fiúk a másik szomszédhoz, mert pont ott lakott ám az űrhajós bácsi is a közelben!
„ -Kérjük szépen, vigyen fel minket a Holdra, mert nagyon beteg! Meg kell gyógyítanunk!” – könyörögtek a bácsinak.
„ -Szívesen felvinnélek benneteket, de nincsen üzemagyag az űrhajómban. Nagyon drága, nem tudom megvenni!” – simogatta meg Benjámin és Gábriel fejét szomorúan a bácsi.
Nagyon jót tett a simogatás, mert a testvéreknek rögtön eszébe jutott valami nagyon okos dolog! Nem messze lakik egy újságíró néni (pont a szomszéd utcában), aki megírhatná az újságban az embereknek, hogy segítsenek, ha tudnak.
Másnap már benne is volt az újságokban:
„ Kedves olvasók! A hold nagyon beteg! Benjámin és Gábriel meg tudná gyógyítani, ha lenne az űrhajóban üzemanyag. Kérjük szépen Önöket, segítsenek!”
Rengeteg pénzt küldtek az emberek! Megszámolták. Pont annyi volt, amennyi kellett!
Fogták hát az előkészített orvosi táskájukat, benne a gyógyszeres dobozokkal és felszálltak a Holdra.
Megvizsgálták, még a hátát is megkopogtatták a Holdnak. Adtak neki nagy-nagy szurit, sok gyógyszert. Szóval meggyógyították!
A Hold aznap este már világított is, mindenki nagy örömére! Bár még nem annyira fényesen, mint szokott.
„ -Ti vagytok a legjobb doktorok a világon!” – gratulált mindenki Beninek és Gabócának.
Azóta minden hónapban egyszer visszatér ugyan a Hold betegsége, de olyankor gyorsan bevesz egy tablettát, amit még a fiúk hagytak nála erre az esetre, és újból erőre kap.

Reklámok

Bősenbach Erzsébet: Amikor a Hold megbetegedett” bejegyzéshez 5 hozzászólás

Új írása

  1. Kedves Hozzászólók! Én pedig a Ti írásaitoktól hatódtam meg nagyon. Köszönöm!

  2. Örömmel és reménnyel olvastam. Kívánom, hogy valóban gyógyítson a meséd!! Odatesszük a korábbi kedvenc történeteink közé, hogy gyakran olvashassuk.

  3. Gyönyörű, csodálatos ez a mese! Unokáink- velünk együtt- ámulattal hallgatták- többször is. Elgondolkodhatnak a felnőttek is: tudunk mi egymáson sokat segíteni egy kis akarattal, szeretettel. Gratulálunk! Írj még sok-sok ilyen szép, megható mesét.

  4. Most már ez a kedvenc mesénk itthon. Kisfiaim nagyon szeretik és könnyűszerrel bele tudják élni magukat a két főhős szerepébe. Sokat nevetünk közben és reménykedünk, hogy talán tényleg minden betegség meggyógyítható.

  5. Szívet melengető mese az emberi jóságról, segítőkészségről. Csodálatosan könnyen érthető és befogadható a kisgyermekek számára, akiknek egyszerű azonosulniuk akár Benivel és Gabócával, a két főhőssel, akár a pilóta bácsikkal vagy az újságíró nénivel. Hiszen a Holdat meggyógyítani nem nehéz, ha mindenki segít. Igazi, gyógyító mese…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: