Bencsics Zsófia: Az árva hernyó

Ez a mese két barátról szól. Ugyanazon a hatalmas cseresznyefán éltek, ami a rét közepén állt magányosan. Egyikük egy gyönyörű katicalány, a neve Kata, a másik pedig egy szürke, szőrös kishernyó volt, őt Bolyhosnak hívták.
Egy ragyogó napsütéses reggel, mikor Bolyhos felébredt szokásos álmából a családi fészekben, nem találta maga mellett testvéreit, egyedül ő ücsörgött az ág szélén. Ment is gyorsan Katához, hogy segítséget kérjen tőle:
– Kata, Kata! Ébresztő! Eltűnt a családom! A sok-sok  szőrös, bolyhos, puffancs hernyó mind eltűnt.     Hova lettek? Talán elvitte őket a rigó? Vagy lefújta a szél? Most mi lesz velem?
– Ne szomorkodj Bolyhos! Nekem sincs családom. Hogy éjszaka ne félj, költözz hozzám, jól megleszünk egymással!
De azt tudnod kell, hogy én nappal nem sokat vagyok itthon. Más ízletes fákra is repülök, ott keresem a kis levéltetveket. Nekem ők jelentik a finom falatokat.
Bolyhos irigyen nézte Kata fényes, piros, hétpettyes szárnyait. – Milyen jó neki!- gondolta – Bárcsak nekem is lennének szárnyaim! Útra kelhetnék, átrepülném a nagy rétet és megkeresném testvéreimet.  De én csak egy hernyó vagyok…
Így teltek a nyári nappalok. Míg Kata fáról fára, virágról virágra reppent falatozni, addig Bolyhos csak ette-ette az óriási cseresznyefa leveleit.  Napról napra hízott, gömbölyödött. Kis idő múlva azt vették észre Katával, hogy Bolyhos sajnos nem fér már be közös otthonukba.
Egy nap a hernyó furán érezte magát, ezért félrevonult és lefeküdt.
Éjszaka biztos csoda történt, mert a kis katicabogár reggel azt vette észre, hogy Bolyhos helyén csak egy üres báb maradt. Aggódni kezdett, hiányolta barátját, félt is, hátha most már Ő marad egyedül.
Ekkor egy meseszép , szivárványszínű pillangó szállt le az ágra. Úgysem hiszitek el, de Bolyhos volt az, és így szólt:
– Nézd Kata! Nekem is lettek szárnyaim, így mostantól tudunk együtt repülni. És most már azt is tudom, hogy testvéreim nem hagytak magamra, csak Ők előbb pillangóvá váltak és az alattunk elterülő nagy réten végig rám vártak!

Reklámok

Bencsics Zsófia: Az árva hernyó” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: