Rédei Zita: A nyugdíjas sárkány

A 99 éves Hétfejű Sárkány –mára már felhagyott színészi karrierjével és nyugdíjba vonult-nehézkesen tette le hátsó fertályát a fotelba, amely reccsent egyet-kettőt jelezvén, hogy nem bírja már sokáig. Erre ő mordult egyet, pocakjára pillantott és nem volt nehéz megállapítani, hogy a szombati edzőteremi edzés nem volt elég.
-Hát, igen. Erről jut eszembe-villant át mind a hét agyán -jólesne egy kis rohasztott tojás penészes tökpürével. Megoszlanak a vélemények e pikáns étel íz világáról, de aki Meseországból, vagy annak körzetéből érkezett, azoknak biztosan a kedvenc ételei közé tartozik.
Hősünk legszívesebben most azonnal odarohant volna a konyhához, és térden állva könyörögni kezdett volna asszonykájának, hogy készítsen neki ebből a finomságból legalább egy icike-picike adagot.
Azonban attól tartott, hogy megint azt a választ kapja: „Majd, ha megetted a tegnapi bablevest!” vagy „Csinálj magadnak!”. Kénytelen lesz egy időre elfelejteni az evést.
Hogy elhessegesse ezt a gondolatot, az újságjáért nyúlt, illetve csak nyúlt volna. Ugyanis a fotel melletti komódon, ahol szokott lenni a napi sajtó, most valami más volt…NEEE! Ez nem lehet! Csak álmodom? Ez a valami…ez…egy agyzsibbasztó női pletykalap! Hová lett az én újságom?
Mérgében egy hatalmasat fújtatott és néhány apró szikrát lehelt ki. Ne ijedjenek meg, nem gyulladt meg semmi!
Hát, a nőknek biztosan volt okuk megkedvelni az ilyen magazinokat.- és beletörődött a sorsába.
Belelapozott az újságba és már az első oldalon szembetalálta magát a nagy rózsaszín betűkkel: CSAJOS MAGAZIN CSAK NŐKNEK!
Továbblapozva exkluzív sminktippeket talált: Ha randira megyünk, érdemes a szemhéjunkat színátmenetesre kifesteni…vagy Extra receptek a boszorkánykonyhából…
A következő cikk róla szólt.
Interjú a királyfival:
– Tényleg jóban voltál Sárkánnyal?
-Igen, jó haverok voltunk akkoriban. Sajnálom, hogy nyugdíjba ment. Eljár az idő az ember felett, de mint minden mesében a jó győzött a gonosz elbukott.
A sárkány fújtatott:
-Mindig is utáltam ezt az agyilag zokni királyfit! Még hogy haverok voltunk és a jó győzött?
A következő oldalon ezt olvasta. Párkapcsolati jó tanácsok:
-Milyen a kapcsolatotok a királylánnyal?
– Nagyon szeretjük egymást! Néha olvasunk egymás gondolataiban, meg befejezzük azt a mondatot, amit a másik elkezdett…
Hősünk megelégelte az ömlengést. -Ez már fárasztó! Elegem van abból, hogy mindig megérkezik a szőke herceg a fehér lovával, és „megmenti” tőlem a királylányt és csak úgy megcsókolja! Talán tűrnöm kellett volna? Még hogy mindig a jó győz? Mert én gonosznak számítok? Azért, mert én vagyok a Sárkány? Méghozzá Hétfejű! Egy igazi különlegesség vagyok! Ja, és mindemellett még tüzet is tudok okádni! Nem is értem, miért félt tőlem annyira a királykisasszony? Akkoriban kifejezetten sármos voltam. Milyen szépek lennénk most együtt! Ne értsenek félre, szeretem az én asszonykámat, de a királykisasszony biztosan nem üldözne nyújtófával ha véletlenül valami rosszat mondanék.
Ekkor hirtelen kicsapódott a konyhaajtó és megjelent Sárkányné asszonyság. Hősünk nagyon megijedt. Lehet, hogy meghallotta a drága párja, hogy miről elmélkedett újságolvasás közben? Tudta milyen szörnyű következményei lehetnek ennek. Ám most kellemes meglepetés érte. Isteni illatok kezdték csiklandozni az orrát. Asszonykája pár piruettel odapördült férje elé egy ételektől roskadozó nagy tálcával az ölébe csüccsent. Megcirógatta hét arcocskáját és megkínálta. A Hétfejű megkönnyebbülten fellélegzett, kivett egy csemegét a tálcáról, majd jóízűen megette: – Úgy látom  drágám, kivételesen jó kedved van! Mit is érnék én egy királylánnyal, aki nem tud készíteni ilyen finom rohasztott tojást penészes tökpürével?!

Reklámok

Rédei Zita: A nyugdíjas sárkány” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

  1. Gyönyörű mese! Nagyon örülök,hogy az osztálytársam ilyen tehetséges!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: