Majoros-Jósvai Éva: Nyuszi Juli testvére

A rét szélén lakó Nyúl Boris néninek nyár elején csak egyetlen gyermeke születetett, Juli. Bánatosak voltak emiatt a szülők nagyon, de leginkább maga Juli szomorkodott, mert látta, hogy a szomszéd családokban legalább 4-5, de néhol 7-8 gyerek is játszik.
Meg is kérdezte édesanyját egyszer, hol vannak az ő testvérei. Édesanyja hirtelen nem tudott okosabbat válaszolni, a távoli erdő felé mutatott:
– A testvéreid ott maradtak az erdőben…
Más se kellett a kalandvágyó nyuszinak! Már másnap hajnalban elindult az erdő felé megkeresni a testvéreit. Lendületesen gyalogolt a sűrű erdő felé, mikor egyszer csak nagyot kordult a gyomra. Bizony, nem reggelizett együtt a szüleivel!  A sűrű erdő kicsit közeledni látszott, s mi látszott nála még közelebb? Egy szépen rendben tartott, kiegyelt, kigyomlált sárgarépaágyás, amit az erdész kislánya gondozott. Juli azonnal neki is látott egy termetes répa kiásásának, majd jóízűen falatozni kezdett, így bizony nem is vette észre a rá leselkedő veszélyt!
A mező fölött sas körözött, éhes fiókáinak akart finom ebédet vinni. Hamar észrevette az erdőszélen békésen falatozó nyúlkislányt és hegyes csőrével célba is vette.
– Menekülj!!! – hallott hirtelen egy éles hangocskát Juli és felpillantva már látta is, amint a sas teljes sebességgel hasít felé a kék ég alatt. De hát ő sem volt egy lomha nyuszi! Pár ugrással már bent is volt az erdőben a lehullott levelek alatt. A sas lecsapott, de elvétette, és talpát jól összeszurkálták egy sünkislány hegyes tüskéi. Bosszúsan sziszegve röppent fel, amikor megpillantott egy sánta öreg pockot, így csak sikerült gyorsan eleséget vinnie örökké éhes gyermekeinek.
Egy figyelmes kis sün, Sün Saci volt, aki az óvatlan Nyuszi Julit időben figyelmeztette. Miután elmúlt a veszély Juli elmesélte, hogy mit, pontosabban kiket keres az erdőben. Saci megértően hallgatta, majd sóhajtva így szólt:
– Én a családom keresésére indultam. Tegnap, míg a szomszédban játszottam, emberek jöttek és elvitték anyut, aput meg a három testvéremet, egyedül maradtam. Elindultam hát megkeresni őket. Azt mondta egy öreg holló, hogy a réten túl laknak az emberek, bizonyára ott lesznek a szüleim és a tesóim…
Juli gondolkodóba esett, ő csak nem létező testvéreit keresi, míg Saci elvesztette az egész családját:
– Saci, leszel a testvérem? Anya is bánatos, hogy csak egy gyereke van, bizonyára örülni fog egy nővérkének.
Saci szabódott kicsit, de végül csak együtt vágtak neki az útnak nyuszi Juliék háza felé.
A nyúlszülők öröme határtalan volt, amikor elveszettnek hitt egyetlen kislányukat épségben viszontlátták, ráadásul egy jól nevelt sünkislánnyal még bővült is a család.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: