Hadnagy Valéria: Lilike álma

Minden gyermeknek van egy álma. Amire vágyik, amiért mindent megtenne. Nem volt ez másként Lilikével sem. Alig töltötte be a harmadik évét, de a korabelieket meghazudtoló módon nagyon cserfes és okos kislány volt.
Szeretett oviba járni, legfőbbképpen a játékok miatt. Leginkább a babákkal töltötte az idejét. Odahaza is volt játéka és egy kis babája is, de nagyon nagy álma volt, hogy egyszer egy sírós, hajas baba képzeletbeli anyukája lehessen. Szülei és nagyszülei is tudták, hogy Lilike mire vágyik, de sajnos az anyagi helyzetük nem engedte meg, hogy megvásárolják a babát. Lilike egy nagyon szép imát tanult az anyukájától, amit minden este, ágya mellé kuporodva, két kis kezét összekulcsolva el is mondott. Tele volt szeretettel és tiszta gyermeki hittel. Minden este imába foglalta azt is, hogy ha a Jó Isten ráér, akkor nagyon szeretné, ha küldene neki az angyalkákkal egy babát. Lilike pontosan tudta, hogy egy szőke, göndör fürtös, fekvő helyzetben szemeit lecsukó, sírós babára vágyik, akit Zsófinak fog hívni. Nagyit megkérte, hogy varrjanak olyan ruhát, ami majd jó lesz Zsófinak. Úgy gondolta, hogy mindenképpen fontos, hogy több ruhája is legyen, hogy mindig az alkalomhoz illő szettet tudja felvenni. Telt, múlt az idő, Lilike kitartóan elmondta minden este az imát és mellé az ő nagy álmát és kérését a babával kapcsolatban.
Már az első hó is leesett, rohamosan közelgett a Karácsony. Lilike, édesanyja segítségével írt egy levelet a Jézuskának, amiben az állt, hogy szeretné, ha a babája hazatérne és mellékesen megjegyezte, hogy mekkora ruhákat varrtak nagyival, nehogy ne stimmeljen a méret. Szerény Karácsony az idei, de annál nagyobb szeretet veszi körül. Lilike már egyre izgatottabb. Sürög-forog a házban, szinte percenként azt kérdezi, hogy mikor jön már a Jézuska. Minden évben vacsora után volt az ajándékozás, nem volt ez máshogy idén sem. Mikor mindenki végzett a vacsorával, a család átment a nappaliba, ahol a csodaszép fa állt. Beléptek a szobába és a kislány nagyon izgatott volt, a torkában kalapált a szíve. Kémlelte, fürkészte a fát, hogy vajon ott van-e az ő Zsófi babája. Akárhogyan is nézte, nem látta. Édesanyja szétosztotta az ajándékokat, Lilike kapott szép zoknit, sálat, kesztyűt, mindent, ami a hideg téli napokra kellett. Nagyon örült minden egyes darabnak, hogy a kedvenc mályvaszínekben pompáztak. Viszont kicsit csalódott volt, nem szólt, nem sírt, nem bánkódott, csak sóhajtott egy nagyot és azt mondta magában, hogy talán majd jövőre. Lilike anyukája kérdezte a kislányt, hogy miért ilyen bánatos. Azt válaszolta, hogy csak azért, mert fél attól, hogy Zsófi baba, jövő Karácsonyra már kinövi azokat a ruhákat, amiket nagyival varrtak neki. Anyukája megsimogatta a buksiját és azt mondta, hogy ne szomorkodjon, inkább nézzen körül jobban a fa környékén. Lilike azonnal négykézlábra ereszkedett és a fa alá mászott. Kihúzta a dobozt, ami elég nagy volt és nagyon szépen be volt csomagolva. Teljes lázban égett, hogy vajon mi van benne és remélte, hogy az ő babája az. A szoba közepére lerakta a csomagot és pillanatok alatt kibontotta. Bizony ott volt, Zsófi baba ott volt a karjaiban, ahogy ő azt elképzelte.
Térdre rogyott és a szeme megtelt könnyekkel, az ég felé nézett, két kis kezét a magasba emelte és így szólt: „Tudtam, tudtam, hogy az én Istenkém szeret engem! „ A család minden tagja könnyekig hatódott. Mindent megért ez a csodálatos látvány. Szülei és nagyszülei örömmel látták, hogy Lilike ennyire boldog. A kislány egy percig sem kételkedett az álmában. Tudta jól, hogy ha kitartó és nem adja fel, akkor eléri a célját. Ez az őszinte gyermeki hit kell ahhoz, hogy minden álmunk valóra váljon.

Reklámok

Hadnagy Valéria: Lilike álma” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Új írása

  1. Gyönyörű kis történet!Bizony gyermekeinktől tanulhatnánk, hogyan kell hinni,imádkozni s álmainknak, vágyainknak lenni!Őszinte gyermeki hittel igenis megvalósulhatnak vágyaink, csak sok embernek és álma és vágya sincs!Tanuljatok gyermeketektől s tanítsátok őket arra,hogy legyen álmuk, vágyuk, kívánságaik,s ha beteljesednek annál gyönyörűbb őszinte gyermek mosolyt láthatsz a kis arcukon felragyogni!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: