Sári Zita: Greeni, az erdei tündér

Van egy tisztás erdő mélyén, egy takaros kis ház áll a közepén. Lakója egy kistündér, Greeninek hívja mindenki. Híresen szép volt zöld hajáról, zöld szeme csak úgy ragyogott és mindig mosolyogott, boldog kis tündér volt. Legfőbb feladata, segíteni az állatokat. Ha valamelyikük megsebesült, Greenit hívták segítségül, hiszen tudósa volt ő a gyógynövényeknek. Egyszer egy kis katicabogár, Pötyi akadt Mó, a fekete pók hálójába. Greeni volt az, aki Pötyi segítségére sietett és megmentette. Kivágta a hálóból, megtisztogatta szárnyait és útjára engedte. Greeninek egyetlen egy hibája volt, a kíváncsiság. Egy nap úgy döntött, elhagyja a kerek erdőt és elindul az óriások földjére. Tudni kell a kis tündérről, hogy nagyon pici, egy láb magas kislény volt. Sokat hallott ő már az óriások birodalmáról, de mindig óvták attól, hogy elinduljon hozzájuk.
Elindult hát kora reggel, köd borította az erdőt, mezőt. Érezte a virágok illatát, a lágy szellő simogatását. Greeni nem félt, inkább kíváncsi volt, vajon mi vár rá ott? Félnapi járóföldre volt a birodalomtól és Greeeninek nem voltak szárnyai, mint más tündéreknek. Az út mentén gyermekláncfüvek sorakoztak. Fehér repülőszerkezetüket viselő, együtt gömb alakot formáló magjairól ismerhetőek fel. Greeni fogott egy ilyen bóbitát, belekapaszkodott és a lágy szellő a virágot és őt is finoman felkapta és elfújta az óriások földje felé.
Mikor oda ért, a szél már nem fújt tovább. Greeni a bóbitával lassan vitorlázott lefelé. Mikor földet ért, csodálkozó szemekkel nézett körül. Minden nagy volt, nem is nagy, óriási. Óriási házak és két lábon járó, hozzá nagyon hasonlító óriások jöttek- mentek körülötte. Greeni elkezdett futni a nagy lábak alatt. De hova futott, ő maga sem tudta. Ahogy rohant, egyszer csak vége volt a járdának, Greeni az út végén a levegőben kapálódzott, aztán eltűnt a mélyben. Leesett a járda szélen. A kis tündér nagyon megijedt, gyorsan száguldó négykerekűek suhantak el mellette. Ide-odacikázott a kerekek között, de csak nem találta a kiutat és félelmében elájult.
Mikor kábultan magához tért, meleg leheletet érzett az arcán. Kinyitotta kis szemeit és egy hatalmas fekete orrot látott maga előtt, és egy hatalmas szájat, nagy fogakkal. Valami ragacsos meleget érzett magán. Ez a valami, a nagy szájból folyt kifelé.
– Kutyanyál!- kiáltott fel Greeni. Ismerte a kutyákat, többször is találkozott velük az erdőben. Nem is félt tőlük. A kutyus, lógó nyelvvel ült mellette.
– Minden rendben?- kérdezte aggódva a nagy tappancsú, nagy orrú szőrcsomó.
– Mi történt? Hol vagyok? – kérdezte félve a kis picúr.
– A városban, az emberek között. Az autók között futkároztál rémülten, mikor megláttalak. Oda ugrottam és kihoztalak az út szélére. Bubunak hívnak, Golden retriever vagyok. És te? –szimatolt kíváncsian a kutyus a levegőbe.
-Greeninek hívnak és haza akarok menni. – mondta szomorúan a kis tündér. Már tudta, hiba volt eljönni. Hiányzott a rét, a házikója, az állatok és a növények. Ezek jelentették a biztonságot neki.
– Az a haza, hol van?
– Félnapi járóföldre. Erdő mélyén van egy tisztás. Ott élek én.
– Rendben van, haza viszlek. Ugorj fel a hátamra, kapaszkodj a bundámba! Hipp-hopp, már otthon is leszel. – kiáltott fel a kutyus és elszáguldott a két kis aranyos.
Futott, repült Bubu a városon keresztül, völgyön le, dombon föl. Beesteledett mire megérkeztek a tisztásra, ahol a kis házikó állt egymagában. Bubu nagyon elfáradt. A kis tündér megköszönte az utazást, megetette, megitatta új barátját, aki a ház mellett szépen elszenderedett. Greeni megsimogatta a nagy buksit és jó éjszakát kívánt.
– Soha többé nem megyek egyedül idegen helyre. Mindenhol jó, de a legjobb otthon. – sóhajtotta Greeni, s leült kisbarátja mellé a fűbe, aki már hangosan hortyogott a házikónak dőlve.
Jó éjszakát mindenkinek!

Reklámok

Sári Zita: Greeni, az erdei tündér” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

  1. Nagyon aranyos, igazi esti mese.Különösen tetszik,mert megszólal benne a szeretet és a törődés, nah és persze ott van Bubu .Gratulálok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: