Bihácsi Bernadett Julianna: Dettus és a varázssipka

Varázs-ország varázs királynője én vagyok. Lassan már 12 éve uralkodok de valójában se koronám, se palástom, sőt még alattvalóim sincsenek. Udvaromban sem rohangálnak szolgák és inasok, azért mert igazából nincs is királyi udvarom. Meglepő módon azonban megvan mindenem. Mivel van egy csodatévő, a szivárvány színeiben játszó, pihe-puha sipkám. Varázsmanók szőtték varázsfonalból, pont az én fejemre. No és hogy mitől varázssipka, mindjárt elmesélem.
Ha a fejemre húzom úgy, hogy a pici füleimet is eltakarja, akkor történik a csoda. Bármit kívánhatok, azon nyomban valóra válik. Ha például a Csillám-hegyre vágyom, ahol Csillám pónin lovagolhatok, felhúzom a sipkám és amint kinyitom a szemem, ott találom magam a csillám sziklák csúcsain. Ha a rózsaszín Vattacukor-tengerben fürdőznék, akkor „hopp” felkapom a sapit és néhány perc múlva habok nyaldossák aprócska lábaim. No és ha fejedelmi lakomára vágyok, akkor sem teszek másképp. Fülig húzom a sapkát és erősen gondolok a  ínycsiklandó, finom falatokra. Fél óra múlva már pukkadásig vagyok a ropogós sültekkel, óriás krémesekkel. Ha magányosnak érzem magam, akkor a barátaimra gondolok és a közös mókákra. Borongós időben ragyogó napsütést és bárányfelhőket képzelek magam köré. Azonban ha megunok királynőnek lenni, akkor elképzelem magam cukrásznak, filmsztárnak, balerinának, állatidomárnak vagy akár felfedezőnek, aki a hajójával a nagy tengereket járja. Ezzel a varázssipkával bármi lehetséges. Ám ha nem vigyázok rá elég jól, elveszti a varázserejét.
Történt egyszer, hogy elfelejtettem kimosni a sapkám. Kívánhattam akármit, nem teljesült be semmi. Rohantam gyorsan kitisztítani, hogy álmaim újra valóra válhassanak.
A kis sapkámmal azt is megtanultam, hogy vigyázzak arra, amim van, értékeljem az aprócska örömöket is.
No és persze az egészben az a legjobb, hogy ha leveszem, csak percekbe kerül és visszaváltozhatok azzá, aki igazából vagyok.
Detussá, egy átlagos szentendrei kislánnyá, akinek ilyen nagy a fantáziája.
Sose felejtsétek, hogy ebben a varázs világban bármi megtörténhet…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: