Dankó Gergő: Az elveszett bálnabébi

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy delfincsalád, amely egy apukából, egy anyukából és két kicsi delfinből állt. Az apukát Jánosnak, az anyukát Juliannának, a lány delfint Lillának és a fiú delfint Kristófnak hívták.
Mint ahogy a legtöbb delfin a meleg vizet kedveli, ez a delfincsalád is ott élt, ahol rajtuk kívül más delfincsalád is élt. Ez pedig az Adriai-tenger. Lakásuk egy óriási korallzátony volt, aminek a bejárata mindig nyitva állt a vendégek előtt.
Egy szép napon elindultak élelmet keresni. Az útjukat azonban egy hatalmas halászháló állta. Bármerre néztek, csak a hálót látták. Miközben a kiutat keresték, az egyikük megpillantott egy bálnabébit, aki a háló fogságába esett és megpróbált kiszabadulni. Kristóf megkérte apukáját, hogy közösen mentsék meg a bálnát. János megdicsérte fiát, és megbeszélték, hogyan szabadítják ki az állatot. Közelebb merészkedtek, és körberágták a bálnát elzáró hálót.
A kicsi bálna megmenekült, mégsem örült, mert sehol sem találta az anyukáját. Lilla nagyon megsajnálta a szomorú bálnát és megölelte. Együtt felkerekedtek, hogy megtalálják a bálnamamát.
Nagyon éhes volt a kicsi bálna, ezért előbb megfelelő élelmet kerestek. Miután jóllaktak, folytatták útjukat. Egyszer egy nagy barlanghoz értek. Mivel már elfáradtak, megpihentek. Hirtelen a barlang megmozdult. Valamennyien megriadtak, csak a bálnabébi nem, mert rájött, hogy az nem egy barlang, hanem az anyukája. Nagy volt a boldogság, amikor a bálnamama megpillantotta gyermekét. Megköszönte a delfincsaládnak, hogy megmentették a kicsinyét.
Ezután mindkét család hazaindult. Boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: