Jakab Eszter Zsófia: Kirándulás az erdőben

Az őszi erdőben sok kiránduló túrázik, hogy megcsodálják a természet kincseit. Így történt velem is, amikor tavaly ősszel kirándulni mentünk a Mátrába édesanyámmal és édesapámmal.
Minél beljebb haladtunk a rengetegbe, egyre több érdekes dolgot láttunk. A bokorból kikukucskáló kis nyuszitól kezdve a nagy agancsú szarvasokig. Azután leültünk egy kivágott fatörzsre és hallgattuk a madarak énekét. Olyan volt, mintha koncerten ültünk volna.
Azután tovább mentünk egészen addig, míg egy kis patakhoz nem értünk. A tiszta vizű patakban vidám halacskák úszkáltak. Mi is megmosakodtunk a hűs vízben, mert bizony eléggé meleg volt ezen a napon. Egyszer csak megpillantottunk egy sündisznót az avarban. Tüskés hátával gyorsan elszaladt, így csak rövid időre csodálhattuk meg.
Ekkor egy levél esett apa fejére, felnéztünk és elámultunk. Életem legmagasabb tölgyfáját pillantottam meg, a tetejét szinte nem is láttuk.
Apa észrevett egy odút a fa törzsében, abban pedig egy baglyot. Édesapám felismerte, hogy az egy macska-bagoly volt. Békésen szundikált, ezért nem zavartuk, csendben továbbálltunk.
Egy széles mezőre értünk, amelyet rókagomba terített be. Mivel anya ért hozzá, vittünk haza is belőle. Azt mondta, hogy isteni finom vacsorát fog ma nekünk készíteni belőle!
Néztük a fák ágait, ahogy fújdogálja őket a szél a naplementében, amely szinte pirosra festette az ég alját.
Amikor hazaértünk, jó volt visszagondolni az elmúlt napra: a madarak énekére, az erdő növényeire és állataira, a fák színes leveleire, az erdő csendjére.
A vacsora tényleg nagyon-nagyon finomra sikerült. Utána hamar ágyba is kerültem. Elfáradtam. Anya szokás szerint mesélt nekem, de a végét már nem tudtam megvárni , mert édes álom vett rajtam erőt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: