BAKI MÁRIA MAMDIKA : SÁRKÁNYJÁTÉK

Márkus sárkány reggel óta a padlásról figyelt, hátha meglátja a sétáló királykisasszonyt.
Petra királykisasszony tudta, hogy minden sárkánynak az a mániája, hogy királylányokat raboljon. Ez olyan játék, mint kisfiúknál a katonásdi. A királylányok viszont okosak és mindig túljárnak a tűzokádók eszén.
– Gyere fel Petra, – integetett- innen nagyon jó a kilátás, ellátni egészen Budáig!
A királykisasszony nevetett, közben arra gondolt, hogy Márkus megint el akarja rabolni, jó lesz vigyázni.
Orchesto, a híres nyomozókutya, Farkassal, erdő-mező rendjének szigorú őrzőjével éppen erre járt és ezt ők is meghallották. Összenéztek:
– A sárkány ravasz, mindig kieszel valamit. Lehetetlen, hogy csak a kilátást akarja megmutatni. Majd mi ketten vigyázunk Petra királykisasszonyra – mormogta a híres nyomozókutya.
– Mi is megcsodálhatjuk a panorámát? – kérdezték.
– Hát, persze, ti is jöhettek – egyezett bele a sárkány.
Felkapaszkodtak a tyúklétrán, bebújtak a padlás szűk ajtaján. Onnan nézték a nagyvilágot.
Márkus sárkány hirtelen a fehér falra mutatott: madár árnyéka suhant rajta.
Árnyjáték! – lelkendezett. – Nagypapi bőröndjében találtam hozzávalókat. Gyertek, megmutatom! – Megérintette az apró, fém névkártyát – VULKÁN FIBER. Nagyapámat így nevezték, mert akkora tüzet fújt, mint egy vulkán – magyarázta, miközben felnyitotta a koffert.
Petra királykisasszony fénysugárba emelte az egyik nyulat, és az nagyokat szökellt, ugrált a falon, pontosabban csak az árnyéka. Farkas kezével, ujjaival harapós kutyát mutatott, erre a híres nyomozókutya jókora medvét, a sárkány meg pici cicát! A nyúl elszaladt, a kutya ugatott, a medve dörmögött, Márkus sárkány miákolt. A Napocska nevetett.
Lecsúsztak a létrán és jókedvűen elindultak, egyenesen a kék lovagvárhoz.
Aba lovag kitárta a kaput:
– Tessék befáradni! Hozhatok üdítőt és kekszet? A királykisasszonynak egy szelet tortát?
A lovag leghűségesebb barátjával, a nagyszerű nyomozókutyával felállította a világ legnagyobb vetítővásznát – kezdődhet a szórakozás! Márkus sárkány a papundekli nyuszikat ügyesen táncoltatta a vetítőlámpa előtt, megtapsolták, ő meghajolt és elsétált. Kis Farkas előadást tartott az árnyjáték mibenlétéről. Aba lovag szép, színes diafilmeket vetített. Mindenki azt nézte. Ezt kihasználva a tűzokádó lábujjhegyen Petra királykisasszonyhoz somfordált:
– Gyere Petra csónakázni a Kisdunára! – mosolygott ravaszul. És húzta magával a szép királykisasszonyt. Úgy tervezte, hogy amíg nem figyelnek rá, azalatt, hátán a királykisasszonnyal, átússza a Dunát és egy titkos helyre bezárja.
– Állj! Ellenőrzés! Kérem az igazolványokat – toppant elé Orchesto, a csodálatos nyomozókutya – a lányrablásból semmi se lesz! – morgott vészt jóslón. – Van vízi jártassági vizsgája? Anélkül a fürdőkádba se léphet!- vicsorgott kis Farkas, a folyó vizek és a természet bátor őre. Aba lovag is ott termett, mennydörgött a hangja: – Márkus! Megint királylányt rabolsz? Tudod mi a büntetés ezért?
Márkus sárkány megszeppent: – Igazándiból nem akartam elrabolni a királylányt. Az egész világ tudja, hogy a sárkányok ősidők óta ezt játsszák.
– És azt is tudja az egész világ, hogy minden sárkány retteg a víztől. Féltik a pislákoló lángocskájukat. És még te akartál velem csónakázni! – kacagott Petra.
Ekkor érkezett meg a királyi hintó. Előre a kis királykisasszony ült, hátulra Farkas és Aba lovag kutyabarátjával, Orchestoval. Márkus sárkány büntetésből a hintó hátulján kapaszkodott. A kertben szalonnát sütöttek. Tény, hogy ebben a sárkány a legjobb. És utána az a fenséges mézes-bodzafagylalt! Uzsonna után sokáig játszottak, fogócskáztak, labdáztak, jól érezték magukat.
Búcsúzóul a királyi papa mindenkivel kezet rázott. A királyi mama mindenkit megpuszilt: Petrát, Aba lovagot, Farkast, Orchestot, a kis foxit. Még a zöld fejű sárkányt is!

Reklámok

BAKI MÁRIA MAMDIKA : SÁRKÁNYJÁTÉK” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

  1. A klasszikus sárkányos mese modern, teljesen új megfogalmazásban !
    Biztos vagyok benne, hogy nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek tetszését is elnyeri.
    Nekem nagyon tetszik!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: