Dalnoki Zoltán Alex: Az elátkozott királyfi

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király. Volt annak három fia.
A legkisebb királyfira a gonosz vasorrú bába átkot szórt, mikor megharagudott a királyra, mert az betiltatta a mézes kalács használatát házak építéséhez. Az átok szerint az ifjú daliás legény ha betölti huszadik életévét hirtelen átváltozik púpos, ragyás képű  fiúvá. A varázslat csak úgy oldódhat fel, ha ennek ellenére is beleszeret valaki. Eljött a nap, a varázslat beteljesedett. Telt, múlt az idő a fiú egyre rosszabbul érezte magát a bőrében s a királyi udvarban. Mindenki undorral viseltetett irányába és kerülte társaságát. Ezért hát egy napon felkerekedett, hogy világgá megy. Sokáig ment, mendegélt a nagyvilágban, minden ember, de még állat is messze elkerülte őt. Ahogyan átszelt egy óriás hegyen megpillantott egy ékes kacsalábon forgó kastélyt. Odaballagott, hogy megcsodálhassa. A palota legdíszesebb ablakában feltűnt a helyi gyönyörű királylány ki vidáman dudorászott és arany haját fésülgette. A legény elámult szépségén, első látásra beleszeretett és csak kővé dermedve bámulta őt. A leány észrevette ezt s rámosolygott. S bár púpos, ragyás és bűzös külseje volt a királylány is azonnal beleszeretett, mert vakítóan csillogó azúrkék szemein keresztül meglátta azt a kedves, jóságos, szeretni való lelket, egy embert, amilyet férjének óhajtott mindig is. Eldobta fésűjét, lerohant hozzá s azon nyomban megcsókolta őt. S lássatok csodát a legény abban a pillanatban visszaváltozott daliás királyfivá.
Hét nap, hét éjjel tartott aztán a víg lakodalom. A király örömében még a mézes kalács ház tilalmat is feloldotta. Aranyhaj és Kékszemű szerelemben éltek, míg meg nem haltak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: