Wiszt Gergő Richárd: A kutya szerencséje

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy bozontos kis kutya. Nagyon kedves, jó kedvű kutya volt, egész nap csak játszani akart.
A gazdája nem szerette, mert már a sokadik kutya volt a háznál. Nem volt pénz az etetésre, mindig harcolnia kellett a falatért. Egyszer aztán az egész családot kilakoltatták a házból, az állatokat szélnek eresztették. A kutya két napig csak feküdt a kapu előtt, hátha történik valami csoda, és újra megtelik a ház. De a csodák ideje elmúlt. A harmadik nap nyakába vette a határt. Eleinte minden emberhez odafutott, de az emberek kiabáltak vele, elzavarták, volt, aki még bottal is ráütött. Estére ár nagyon elfáradt, éhes volt és fázott. Nem akart mást, csak békén pihenni valahol. Egyszer csak a falu szélén, az egyik kerítésen egy kis lyukat vett észre. Körülnézett, és gyorsan beugrott a kertbe, ahol fáradtan rogyott a bokrok alá. Reggel arra riadt fel, hogy egy ember kinyitja a kaput. A kutya félénken elé állt és félreszegett fejjel nézte az embert.
– Te meg mit keresel itt? Menj szépen haza!- szólt hozzá a férfi. Nyitva hagyta a kaput és elment.
A kutya tétovázott, lehet, hogy nem fog bántani, gondolta. Egy pár percen belül egy nő és egy fiú jött az emberrel. Mosolyogtak, vizet és szalámit hoztak a kutyának. Aztán beültek egy autóba, elhajtottak, de az ajtót nyitva hagyták, had menjen el a kutya, ha akar. A kutya többször kisétált az ajtón, de mindig visszament a kertbe. Este, mikor megjött a család, kíváncsian nézték ott van-e a kutya. Nagy volt a gyerek öröme, mikor meglátta, hogy ott a kutya.
– Idejött hozzánk, a mi kutyánk akar lenni!- mondta a gyerek.
A kutya jól választott, ott maradt a családnál. Mindenki megkedvelte, sokat sétált, nem szenvedett hiányt semmiben. A kutya számára jól ért véget a történet. És nekünk is lett egy kedves kutyánk: Kocka.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: