Kovács Zsombor: A jó dolgú bíró

Élt egyszer egy bíró, akinek jól ment a dolga és nem volt semmi bánata. Élt mellette egy hölgy, aki egyszer kimosta a ruháit. Másnap kiment, hogy beszedje azokat. De addigra hűlt helyét találta a ruháknak, és ezért sírva fakadt. A bíró meghallotta a sírást és átment, hogy megnézze mi a baj. A hölgy elmesélte töviről hegyire a dolgot.

Fogta a bíró a cuccát és útnak indult, hogy megkeresse a tolvajt. Mikor beért az erdőbe, találkozott a sánta farkassal. Megkérdezte tőle, nem látta-e a tolvajt.

– Kedves barátom! Nem láttál itt egy tolvajt, aki lopott ruhákkal mászkált? – kérdezte a bíró.

– De, igen! A sánta erdőbe ment. Adok neked egy térképet, amivel meg tudod nézni, hol van annak az élőlénynek a tartózkodási helye.

A bíró megköszönte és tovább ment. Találkozott egy vadásszal, akit megkért, hogy segítsen neki elkapni a tolvajt. Beleegyezett és immár ketten mendegéltek. Találkoztak a mókussal és elmondta ki és mi vitte el a ruhákat. Kiderült, hogy a sánta medve vitte el és a sánta erdőben van a feleségével. Odamentek és megtalálták a medvét. Visszavették a ruhákat és lelőtték a medvét. Elindultak hazafelé és újra találkoztak a farkassal. A farkas nem ismerte a vadászt és ezért megharapta, aki ott helyben meghalt. A bíró elindult hazafelé. Hazaért és odaadta a ruhákat. A hölgy megörült és feleségül ment a bíróhoz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: