Pethő Levente Marcell: A jószívű királyfi

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, még az üveghegyen is túl volt egyszer egy király. Volt annak három fia.
A két nagyobb királyfi szórakozással töltötte napjait, semmiben sem voltak segítségére apjuknak. A legkisebb legény velük ellentétben szorgalmas, segítőkész volt, mindenben támogatta apját. Egy napon a következő kéréssel fordult apjához:
–    Édesapám, én most elmegyek, és addig nem jövök vissza, amíg meg nem találom az igazit!
–    Eredj hát utadra és járj szerencsével, mondta az öreg király.
Vándornak öltözve, tarisznyával a vállán felkerekedett hát a hosszú útra. Hét nap, hét éjjel volt már úton mikor lábai már nem akartak engedelmeskedni, így úgy döntött, hogy pihennie kell. Ekkor csoda történt, a messzeségből fény szűrődött ki. Összeszedte minden erejét és a fény irányába indult. Egyszer csak egy kacsalábon forgó kastély előtt találta magát. Bent senkit nem talált, viszont minden földi jóval megterített asztal tárult elé. Miután farkaséhes volt nem kérette magát, evett, ivott a finomságokból. Többre már nem emlékszik, mert mély álomba szenderült. Másnap nagy meglepetésére egy viskóban láncra verve ébredt. A kastélynak nyoma sem volt. Rá kellett ébrednie, hogy valami varázslat történt. Ekkor egy kedves lány mondta el neki, hogy minden a vasorrú bába műve. Ő valójában a szomszéd király lánya, akit elrabolt a boszorka.
Azt még nem mondtuk el, hogy a királyfi útközben számos állat segítségére volt. Jó tett helyébe jót várj – mondták akkor az állatok. Most jól jött a segítség. A rabságból kiszabadították a királyfit akinek így sikerült legyőznie a boszorkányt. Az aranyhajú királylány így megszabadult a varázslattól.
A kis királyfi feleségül kérte a királylányt, aki boldogan igent mondott. Az öreg király utódjának legkisebb fiát nevezte ki királynak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: