Tyukodi Laura: A rosszaság ára

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer a Tündérvilág és a Földi Világ. Ezt a két birodalmat egy keskeny színes híd kötötte össze. A Földi Világ határán élt egy macicsalád, a tündérek varázs birodalmában pedig több száz tündér. Határukat jelző színes hidat három tündér őrizte. Ők voltak Kék, Piros és Sárga. A Tündérkirálynő azt adta feladatul a három tündérnek, hogy ne engedjenek át a hídon senkit.
A földi világban élő macicsaládban macimama két bocsával éldegélt, Tobyval és Tódorral. Toby csintalan maci volt, mert sohasem fogadott szót a mamájának. Mindenki tudta, hogy a színes híd közelébe tilos menni, mert több száz évvel ezelőtt egyezség született a két birodalom között, mely szerint senki nem zavarja a másik világot. Tudta ezt Toby maci is, azonban kíváncsi volt mi van a híd másik oldalán. Egy reggel azt mondja az anyukája:
– Toby, kérlek, hozz egy kosár málnát a lepényhez!
– Renben mami, máris megyek.
Toby elindult, de nem málnát szedni, hanem a színes hídhoz. Félénken lépett rá a hídra, de összeszedve minden bátorságát végigment rajta. Amint rálépett a kicsi bocs a hídra, vészjelző riasztotta a három tündért, akik aggódva figyelték, ahogyan Toby egyre közeledett a Tündérvilághoz. A vészjelző hallatán Toby nagyon megijedt, és visszafordult volna, de a híd lezárult.Gyorsan jöttek a tündérek, s mire Toby észbe kaphatott volna már egy zárkában csücsült. A három tündér elvitte a Tündérkirálynőhöz, aki így szólt a rémült kis macihoz.
–    Megszegtétek az egyezséget, ezért a Földi világban minden málnabokorról levarázsoljuk a málnát. Toby, a Te büntetésed a kíváncsiságod és a szófogadatlanságod miatt az lesz, hogy minden léptedet harsonaszó kísérje, így mindig mindenki tudja, hogy merre jársz.
–    Kedves Tündérkirálynő, tudom, megszegtem az egyezséget, de igen kíváncsi voltam, hogy mi van a híd másik oldalán.
–    Te még kicsi vagy, de meg kell tanulnod, hogy ami tilos, az tilos. Három tündérem visszakíér a hídhoz és menj haza.
Így is történt. Toby már a hídról hallotta a többi medve hangját, mert nem találtak málnát a málnabokron. Amint meglátták és meghallották Tobyt, egyből világossá vált mindenki számára, hogy ki tehet a nagy bajról. Tódor mérgesen támadt öccsére:
–    Toby, temiattad nincsen málna a málnabokrokon?
–    Nagyon sajnálom, de igaz, én léptem át Tündérvilágba. Nagyon kíváncsi voltam, s az a híd is olyan szép színes volt. De igazán megfizettem a hibámért, amint halljátok.
S ezzel tett egy-két lépést, és valóban minden lépésénél harsonaszó hallatszott.
A medvék tanácskoztak, hogy mit is tegyenek ebben a helyzetben. Arra az elhatározásra jutottak, hogy elmennek a tündérekhez és bocsánatot kérnek tőlük. Odaértek a hídhoz, azonban nem léptek rá, hanem a három őrző tündér meglátta őket és riasztotta a Tündérkirálynőt, aki szintén odament a hídhoz, csak éppen a híd másik oldalán állt. A medvék kérték a Tündérkirálynőt, hogy bocsásson meg nekik Toby viselkedéséért, és adja vissza nekik a málnát, hiszen a medvék málna nélkül nem élhetnek. A tündéreknek megesett a szívük a medvéken, megbocsátottak a kis Tobynak és se perc alatt visszavarázsolták a bokrokra a finom málnát. Toby megértette a leckét. Kíváncsisága soha nem volt erősebb, mint mamája intő szava. Megfogadta, hogy ezentúl mindig szót fogad a nála idősebbeknek, s erre a fogadalmára emlékeztette a minden lépését kísérő harsonaszó. Itt a vége, fuss el véle, kerek erdő közepébe.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: