Zwonitschek Máté: Az öreg kalóz története

Egyszer volt, egy öreg kalóz. Úgy hívták Jani. Történt egyszer, hogy miközben a tengeren hajózott egy másik hajó közeledett felé. Jani kalóz azt gondolta, majd kikerüli, mert nagy a tenger sokan elférnek rajta. Amíg ezen gondolkozott a másik hajó támadni kezdte, mert megakarta szerezni a hajón lévő kincset. Éktelen harcba kezdtek, támadták egymást. Egyforma volt az erejük, felszereltségük, mert nem bírtak egymással. Ekkor Jani kalóznak eszébe jutott, hogy zsákmányolt Ő régen egy csodaszert, amire azt mondták, hogy csak akkor használja, ha nagy bajba kerül. Hát most nagy bajban volt, így előkereste csodaszerét és átdobta a másik hajóra. Ellepte a füst a hajót, de még a tengert is. Mikor eloszlott a köd, meglátta Jani kalóz, hogy a másik hajó jéggé fagyott a legénységgel, kapitánnyal együtt. A baj csak az volt, hogy a tenger is befagyott a hajó körül, így Jani kalóz is csapdába került. Gondolkodott, mit kellene tenni, mikor váratlanul kisütött a nap és a jég olvadni kezdett. Először a tenger, majd a legénység és a hajó olvadt ki. A másik hajó kapitánya, amint tudott gyorsan elhajózott Jani kapitány elől, mert ilyen varázslatban még nem volt része, és nagyon megijedt.

Jani kalóz különleges volt, mert nem kincsei, hanem varázsszerei voltak. Tovább hajózott a tengeren vidáman, és nagyon büszkén, hogy egy támadást legyőzött, mikor egy szigetet vett észre a távolban. Arra kormányozott és kikötött ezen a szép helyen. Szétnézett és azt tervezte, hogy itt marad, mert nagyon tetszett neki a madarak éneke, a csend és a nyugalom. Ezt hirtelen megzavarta valami fülsüketítő ordibálás. Kapkodta a fejét, szegény Jani kapitány, mert nem tudta honnan jön a hang. Mintha ezer ember ordított volna egyszerre. Elindult a hang után és meglátott nagyon sok gyereket. Megkérdezte tőlük:

  • Mit kerestek ti ezen a szigeten? Hol vannak a szüleitek? Miért kiabáltok?

A gyerekek vezére elmondta, hogy ők itt élnek, azért mert nagyon rosszak voltak, ezért a szüleik hozták ide őket, mert nem bírtak velük. Soha nem fogadtak szót, mindig visszabeszéltek és nagyon rossz dolgokat csináltak. Azért kiabálnak, hogy meghallja valaki őket és segítsen rajtuk, mert haza szeretnének menni, csak az a baj, hogy még mindig nagyon rosszak, így nem lehet. Jani kalóznak eszébe jutott, hogy erre is van egy csodaszere, a jóság itala. Előkereste, megitatta a gyerekekkel, akik ettől a pillanattól jók lettek. Felpakolta a gyerekeket a hajóra és hazavitte őket.

A gyerekek azóta is boldogan élnek családjukkal és boldog Jani kapitány is, hogy jót cselekedett.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: