Kenéz Gréta Daniella: A három testvér

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ménes, abban a ménesben volt egy hófehér szőrű kanca.
Történt egyszer, hogy ez a kanca megellett. Három koromfekete csikó született. Egyiknek csillag, a másiknak virág, a harmadiknak hold fejdísze volt. Így is lettek elnevezve. Gyönyörű helyen éltek, sok zöld terep, patakok, folyók, források, hegyek és barlangok voltak.
Egy reggel füstszagra ébredt a ménes, felálltak és megfordultak, mögöttük mindent benyelt a tűz. A három csikó megijedt és elmenekült. Az anya pedig utánuk szaladt. Mivel ők a tűz felé rohantak a ménes nem követte őket, elbúcsúztak tőlük és elgaloppoztak. Az anya felgyorsított és bevágott eléjük. Elterelgette picinyeit egy barlang felé és beszaladtak. A mama a lelkükre kötötte, hogy maradjanak ott és mindjárt visszajön. Ezzel elment. Kidőlt egy fa, a három csikó megijedt és gyorsan elvágtáztak onnan. Csak vágtattak és vágtattak, míg egy patakig nem értek. Besötétedett, a csikók fáradtan összeestek egy levélhalomra. A bokorban valami világított, ezt Hold az egyik csikó észrevette. A többieket annyira nem érdekelte. Ő odament, hát ki volt az … az anyukájuk. Már mindenki aludt. Anya és Hold odabújtak a többiek mellé. Reggel útnak eredtek és a völgyben megtalálták a ménesüket.
Évek után a csikók felcseperedtek és Virágnak, Csillagnak és Holdnak is fejenként     három-három  hófehér csikója született. A nagymama és az anyukák is abban reménykedtek, ilyen nem fordul elő többet. Ha a történet igaz volna, az én mesém is tovább tartott volna.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: