Solti Lili: Nyugdíjas boszorkányok

A boszorkányok élete remek. Persze, csak addig, amíg nyugdíjasok nem lesznek. Viszont, ha elérik azt a kort, amikor úgy dönt a Tanács, hogy nyugdíjba kell menniük,  akkor az egész életük fenekestül felfordul. Ilyenkor áthelyezik őket egy csendes, békés otthonba, ahol minden lépésüket figyelik, és az nagyon unalmas. Hát igen, ez egy boszorkánynak szenvedés. Nem csinálhatnak akármit… Semmi csínytevés, rosszalkodás, még a seprűjüket is “leraktározzák” – ami ezeknek a kalandkeresőknek nem igazán érdekes.
Történt egyszer, hogy a lakóparkba új tagok érkeztek. Igazi bajkeverők. Ráadásul még barátnők is voltak. Nekik sem tetszett a hely, de ez senkit sem érdekelt. A gondozók is úgy gondolták, hogy majd belenyugszanak, mint a többi lakó. Hát nem így lett.
Kitalálták, hogy megszöknek. Létrehoztak egy ,, Nézzünk együtt kötésről szóló filmeket!” elnevezésű szakkört. Erre természetesen senki sem jelenkezett. Ez is volt a cél. A szakkör ideje alatt beszélték meg a pontos szökési tervet, mely minden apró részletre kiterjedt.
A terv remekül haladt. Már csak a kamerákon kellett túljutni, ami seprű nélkül nem ment. Azt pedig lehetetlen volt megszerezni. A boszik mégis kitalálták, hogy hű társukat hogyan tudnák megszerezni. Az ötlet az volt, hogy az egyik banya nagy kalamajkát fog csinálni, ezért mindenki ráfigyel. Ezalatt a másik kettő eloson, elmennek az üzemen kívüli seprűk tárolójához, és az őröket kijátszva – kilopják a három járművet.
Így is tettek. Sikeresen meg is szerezték a macskarágta-seprűket, majd visszavonultak a szobáikba. Az éj leple alatt sikeresen indult a szökés. Csendben kiosontak, majd a biztonsági rendszert kicselezve eljutottak a főkapuhoz, amit már beköltözésük óta nem láttak. Észrevettek az ajtó mellett állva két egyenruhás őrt, és egy varázslattal mély álomba szenderítették őket. Mikor kiértek már hallották, hogy bekapcsolt a szökést jelző sziréna. Már keresik őket…Itt a varázslat már nem segít, fölpattantak a seprűkre és sietve indultak volna.
De a seprűk meg sem moccantak. Tudjátok-e mi lehet az oka ? Sajnos a boszik sem tudták, így visszatoloncolták őket az otthonba. Az otthon igazgatója nevetve így szólt hozzájuk:
-Drága Boszikáim! Legközelebb más napot kell választanotok a lógásra!
A boszik csodálkozva néztek az igazgatóra. Mire a nagyhasú igazgató a térdét csapkodva a nevetéstől fellapozta a naptárat, és a boszik orra alá nyomta.
Ekkor döbbentek rá, hogy a mai nap zöldbetűs ünnep: SZÖKŐNAP.
Ilyenkor egyetlen jóravaló seprű sem üzemel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: