Bali Titanilla: Kuksika születésnapja

Élt egyszer egy katicabogár, akit Kuksikának hívtak. A mezőn sok a barátja, de a legjobb a nünüke volt,  Ugri, aki nagyon jó és kedves. A katica kislány úgy gondolta ők a világon a legjobb barátnők. De ez így is volt.
Egyik nap nünüke belenézett a naptárba és látta, hogy hétvégén Kuksika születésnapja lesz. Azonnal gondolkodni kezdett, milyen ajándékot is vegyen neki. Ment megkérdezni a szüleit, hátha nekik van ötletük. volt is, ami így hangzott:
-Szerintem vegyél neki egy olyan mikulás csomagot, amibe csak az ő kedvenc édességei vannak, és adj neki egy szép hosszú sálat. -felelte az anyukája.
A nünüke ezt mondta rá:
– Ez nagyon jó ötlet, és már tudom is, hogy milyen csokit rakok a zacskóba!
-Na milyet? – kérdezte nünüke anyukája.
-Hát  Marsot,Snickers-et, Kinder Buenot, Milkát, Bocit, és minden más csokit ami az univerzumban létezik. -ordította nünüke.
Lementek a boltba megvették a csokikat. Most a sálon törték a fejüket, hogy milyen legyen. Úgy döntött a bogaracska, hogy lila lesz fehér pöttyökkel. Eljött a péntek este, másnap lesz Kuksika szülinapja, más néven december 6., pont mikulás napján. Szombat reggelkorán kelt a katica, mert azt gondolta meglesi, hogy mi az ajándéka. De sajnos nem tudta meglesni, mert a szülei aludtak még. Amikor felkelt az anyuka akkor nagyon kitett magáért, mert  16 emeletes tortát készített. Alig tudta befejezni, mire jöttek a vendége. Amikor a látogatók megjöttek letették a rengeteg ajándékot az asztalra. Eljött az ajándék bontás.
– Vajon melyiket bontsam ki először? – kérdezte Kuksi.
– Az enyémet utoljára bonts ki légyszíves!- mondta Ugri.
– Rendben akkor azt fogom végezetül.-felelte a katica.
Amikor véget ért az ajándékozás,  kimentek játszani a hóba. Építettek hóembert, csináltak hóangyalt és nagyon sokat szánkóztak. Annyira eltelt az idő, hogy besötétedett. Bementek a házba. Ott még egy kicsi nasikáztak. Aztán a tűz mellett történeteket meséltek egymásnak.
Amikor elbúcsúztak Kuksika visszahívta Ugrit. Azt mondta neki, hogy: – Nagyon hálásan köszöni a világ legszebb sálját és a rengeteg csokit. A tartalmas nap végén mindenkinek jól esett a pihenés.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: