Farkas Vanessza: A gyorsan növő tök

Egyszer volt egy szegény ember, aki az erdő szélén egy kis házban lakott. Nagyon szegény volt, nem volt pénze, csak pár garasa.
Egy nap eszébe jutott, hogy elmegy a közeli városba és vesz egy csomag tökmagot. Gondolta a tökök idővel megnőnek és eladja a vásárba. Ebből lesz majd egy kis pénze. Így is tett. Miután megvette a tökmagot, hazament és a kis kertjében elültette. Este lefeküdt kis ágyikójába, betakarózott a pihe puha dunyhával és elaludt. Egyszer valami zajt hallott. Kinézett az ablakon, de nem látott semmit. Gondolta álmodta az egészet és visszafeküdt aludni. Kis idő múlva megint zajt hallott. A szegény ember felkelt és kinézett az ablakon. Egy nagy fényességet látott. Gondolta magában, kimegy megnézi mi lehet ez. Ahogy kiindult a házból egy tündérkét látott repkedni a kertje fölött. Nagyon sötét volt, nem látott mást csak egy gyönyörű fényességet. Kiabálni kezdett:
–    Kedves vendég, gyere be a házamba!
–    Köszönöm te szegény ember, de nem tehetem!- válaszolta a tündér.
–    Miért nem?- kérdezte a szegény ember.
–    Tudod, nagyon éhes vagyok, valami elemózsiát keresgélek a földek fölött. Egy kis gyümölcsöt, vagy valami élelmet- mondta a tündér
A szegény ember gondolkodott, mit is adhatna szegény kis tündérkének, hiszen neki sincs semmije. Eszébe jutott, hogy van még egy darab süteménye a sütis dobozba.
–    Gyere be hozzám, kedves tündér! Megkínállak egy süteménnyel.
–    Szegény ember ne add oda nekem, hiszen neked sincs és tudom, hogy te is éhes vagy!
–    Fogadd el, szívesen adom!- mondta a szegény ember- még van egy szelet száraz kenyerem azt majd megeszem én!
Így is történt a tündér bement a házba, nagy fényességet csinált a szegény embernél. Beszélgettek, a tündérke megette a süteményt, majd elköszöntek egymástól. A szegény ember visszafeküdt aludni.
Reggel, amikor felkelt és indult, hogy meglocsolja a magocskákat, hihetetlen látvány fogadta. A kiskertje tele volt óriási tökökkel. Amerre a szem ellátott tökök, de még mekkorák borították be az udvart. Nem akart hinni a szemének. Leszedte a tököket és elindult vele a vásárba. Mindet eladta és sok pénze lett belőle.
Az emberek nem akarták elhinni, hogyan nőttek meg ilyen hamar a tökök. A szegény ember elmesélte nekik a történetet, de nem hitte el senki.
Ugye te elhiszed?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: