Lakatos Korina: A három kismacska

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer három kiscica. Mindegyiknek volt varázsereje. Az első cicus vizet varázsolt a másik tüzet és a harmadik szelet.
Az anyukájuk útnak indította őket. Elindultak, beértek egy erdőbe. Útjukba állt egy róka és meg akarta enni őket. De a tűz cica nem engedte, varázsolt egy tűzlabdát és megdobta a farkát a rókának. Nagyon fájt neki, és az állat eszeveszetten elfutott. A macskák is szaladtak, mert rossz idő lett.
Találtak egy kunyhót, bementek. Valaki mormolt bent. Egy boszorkány volt, épp főzetet csinált. Macska tappancsot keresett, de sehol nem talált. Mikor meglátta a cicákat, el akarta kapni őket. De a szél cicának az az ötlete támadt, hogy varázsol egy hurrikánt és elfújja a házikót. Be is váltotta ötletét.
Mentek tovább, találkoztak egy pacival, aki elvitte őket a Macskabirodalomba. Meglátták a királylányt, aki épp tejet ivott. Mindegyiknek megtetszett. Úgy döntöttek, versenybe szállnak a cicalány kegyeiért egymással. A cica királylány azt tanácsolta, rendezzenek lovagi tornát.
Az első feladat az volt, hogy fogjanak egy egeret. Ezt a feladatot a „vizes” teljesítette a leggyorsabban. A szünetben Zizi, az udvari cica szórakoztatta őket. Aztán folytatódott a következő kihívás: ki mászik fel leghamarabb a legmagasabb fára. Ezt a párbajt a „szeles” cicus nyerte. A rövid szünetben ismét Zizi zsonglőrködött. Az utolsó próba az volt, hogy ki tudja minél hamarabb tisztára nyalni magát. Most a „tüzes” macska nyert.
Döntetlen lett a verseny, ezért volt még egy feladat: ki ugrik a legnagyobbat egy verébért. Ezt a versenyszámot ismét a „vizes” macska nyerte, így övé lett a királylány.
Összeházasodtak és meglátogatták a három testvér anyukáját, akinek elmesélték, hogy mi történt velük. A másik két cica tovább mendegélt szerencsét próbálni.
De most itt a vége, fuss el véle, aki nem hiszi, járjon utána!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: