Beke Dániel András: Az egér sajtot lop a sastól

Egyszer volt egy egér és egy sas. Csak a sasnak volt sajtja. Nagyon unta ezt az egér. Egyszer csak azt gondolta, hogy el is lehetne lopni tőle a sajtot, és ezt is csinálta. Egyik éjszaka elment a sas területére, amikor az már aludt a fészkében és a sajtok ott hevertek mellette. Az egér elhatározta, hogy ellopja a sajtokat. Odasettenkedett az egér a sashoz, és már nyúlt a sajtokhoz, az egyiket meg is emelte, de a sas felébredt. Kérdezte az egeret, hogy mit csinál itt. Az egér azt válaszolta, hogy ő csak őrzi a sajtokat, hogy el ne lophassa más. Erre a sas megnyugodva újra elaludt.
Az egér elvette az összes sajtot, kivéve kettőt, mert azt már nem bírta el. Beletette a sajtokat a tarisznyájába és elment egy egérlyukba, ahová a sas nem fért be. Ott várt már rá a barátja. Amikor a sas felébredt, akkor észrevette, hogy nincsenek ott a sajtok, és elkezdte kutatni mindenhol. Rájött végül, hogy az egér tüntette el azokat. Tudta, hogy hol van az egér, ezért odament az egérlyukhoz és elkezdett kopogtatni a csőrével.
Azt mondta:
–    Gyere ki egér a sajtokkal, mert ha nem, akkor nagy baj lesz.
De erre az egér meg sem moccant.
Ezután a sas kétségbe esetten elment az oroszlánhoz, és megkérdezte tőle, hogy hogyan tudná visszakapni a sajtjait. Erre az oroszlán azt mondta, hogy el kell menni a patkányhoz, és meg kell kérni, hogy csalogassa ki az egeret. Azért kell a patkányhoz fordulni, mert csak ő fér be az egérlyukba.
El is mentek a patkányhoz. Ott a patkány azt mondta, hogy segít, ha ad neki két sajtot. Odaadta neki a maradék két sajtot, ezért elment a patkány az egérhez.
Azt mondta a patkány az egérnek:
–    Add vissza a sajtokat, mert mindjárt jön az oroszlán, és hozza magával a macskát is.
De erre az egér meg sem moccant.
Közben odaért az oroszlán és a sas. Velük jött a macska is, és nyomban elkezdte kergetni az egeret. Az egér nem volt olyan fürge, mert már túl sokat evett a sajtból. Ezért a macska elkapta, megrázta és azt mondta neki:
–    Add vissza a sajtokat, különben vége az életednek.
Az egér azonban nem adta vissza, mert tudta, hogy biztonságban vannak a sajtjai, a barátja vigyáz rájuk az egérlyukban.
Amikor ezt meghallották az állatok, akkor őt is elkezdték kihívni. De ő meg sem moccant. A macska elkezdett benyúlkálni a mancsával a lyukba. Erre az egér kihívta a barátját és egérnyelven azt mondta neki, hogy menjen vissza az egérlyukba, és vigyen a lyukhoz egy tojásvágót. Odarakta, ahol éppen benyúlkált a macska a mancsával, és hopp, rácsapta. Nagyot kiáltott a macska fájdalmában, és a másik kezéből elengedte az egeret, majd ijedtében elszaladt, vissza se nézett.
Ő meg befutott a lyukba. Addig a barátja elvágott egy áramvezetéket, mert akkor már az oroszlán is benyúlkált lyukba. Az egér fogta az áramvezetéket, és odadugta az oroszlán mancsához. Hozott egy vödör vizet és ráöntötte a vezetékre. Nagyot kiáltott az oroszlán. Leejtette a koronáját, és futva elmenekült.
Akkor a sas megelégelte a dolgot és azt mondta az egérnek:
–    Egyezzünk meg, hogy a fele sajt a tiéd, a fele az enyém, és békességben fogunk élni ezután.
Az egér megfontolta az ajánlatot, és elfogadta azt. Kitolta a sajtok felét a lyukból, és bocsánatot kért, hogy ellopta.
A sas hazament a sajtokkal. Az egérbarátok pedig jól belakmároztak, elkezdték nézni a kedvenc műsorukat a TV-ben, mint akik jól végezték dolgukat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: