Berta Boglárka: A varázsfa

Hol volt, hol nem, hetedhét országon is túl volt egy erdő. Abban élt egy gonosz, csúnya boszorkány és egy gyönyörű, jóságos hercegnő. Évek teltek el úgy, hogy nem tudtak egymás létezéséről. A boszorkány az erdő egyik szélén élt, a hercegnő a családjával pedig a másik szélén.
Egy szép napon mégis összetalálkoztak az erdő közepén.  Furcsán egymásra néztek, mintha már látták volna egymást valahol.
Ekkor megkérdezte a hercegnő a boszorkányt: – Segíthetek valamiben?
–    Nem!-mondta udvariatlanul a boszorkány.
A banya egyből felismerte a hercegnőt, hogy kinek a családjába tartozik. Még a hercegnő kicsi volt akkor egy borzalmas dolog történt. A gonosz boszorkány megirigyelte a hercegnő családjának boldogságát és szépségét. . Elhatározta, hogy bosszút áll rajtuk úgy, hogy a hercegnőt elvarázsolja egy magányos fává.  Teltek múltak az évek, és a hercegnőből csodás fa kerekedett. Szép, terebélyes volt a lombkoronája, vastag a törzse, csak nagyon magányos volt. Be volt zárva a fa törzsébe, évekig nem tudott megszólalni.
Egy nap éppen arra vadászott egy fiatal herceg, de nagyon elfáradt a vadak üldözésében. Keresett egy nagy fát, aminek a tövében le tud pihenni. Pont a fává varázsolt hercegnő törzsét nézte ki magának. Egyszer csak elaludt és arra ébredt fel, hogy egy vízcsepp esett az arcára. Először azt hitte, hogy esik az eső. De ahogy felnézett az égre, látta, hogy süt a nap. Visszafeküdt a fa alá, és újra rácseppent a víz az arcára. Ekkor rájött, hogy a fáról esik rá valami.
Mintha a fa könnyezne-gondolta magában.
A herceg rájött a turpisságra, hogy a fa el van varázsolva. Gondolta, hogyha megcsókolja a fát, akkor feloldja a varázserőt. Tényleg megmentette a hercegnőt a csókkal
Erre megjelent a boszorkány, de a királyfi rögvest elpusztította. A hercegnőt pedig hazavitte a palotába és boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Reklámok

Berta Boglárka: A varázsfa” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: