Buborék Roland Gábor: A nagy fogás

Az otthonomtól nem is olyan messze, a Görbeéren ahol a halak királya él, van az én nagy halastavam.
Egy nyári nap, amikor a víz szélén üldögélve azon törtem a fejem, hogy foghatnám ki az aranyhalat, egy hatalmas nagy csobbanásra lettem figyelmes. Abban a pillanatban felugrottam és láttam, hogy egy hattyú család repült a tó felett, de a gyermekük felakadt a damilon. Próbáltak neki segíteni a testvérei, de ők is olyan kicsik voltak, mint a pórul járt hattyú fióka.
Töprengtem és felkiáltottam: – Mi legyen! – Mi legyen!  Abban a pillanatban tudtam, hogy nagy baj történt, segítenem kell és ruhástól beugrottam a vízbe. Nagy küszködés közepette elszakadt a damil és sikerült ki szabadítani a kis hattyút. Pillanatok alatt már az anyukája nyomdokaiban volt és boldogan repültek együtt az otthonukba.
Hosszas töprengés után újra beküldtem a csalit, majd türelemmel vártam, hogy a halak királya meg környékezze a horgot.  Telt-múlt az idő és egyszer csak megmozdult a damil majd a bot vége is görbült. Ekkor úgy rohantam a bot felé és olyan erővel próbáltam kihúzni, ahogy a halak királyát kell. Örömmel húztam kifelé és fárasztottam a halamat, amikor a távolból megszólalt egy hang:
– fiam csókold meg és legközelebb meglásd a nagyapja fog erre úszni. Rémülten körül néztem, de csak a szikrázó napsugarat láttam, ahogy tükröződik a víz tetején utána pedig ránéztem a halacskára és némán meg szemléltük egymást és a vízbe engedtem.
Egy kecses mozdulattal elköszönt és tovaúszott a mélybe. Bár nem az aranyhalat és nem is a halak királyát fogtam ki, de én akkor is nagyon örültem, mert minden jó, ha jó a vége és boldog voltam, mert segítettem és meg mentettem a hattyúfiókát.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: