Czesznak Lili Luca: Az Évszak tündér

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, ahol a kurta farkú malacka dúr, ott volt egy tündér. Ő irányította a természet változását, a fák rügyezését, a folyók befagyását, ezért Évszak tündérnek nevezték. Nagyon kedves teremtés hírében állt, szívesen segített mindenkinek. Naphosszat fényesítette a napsugarakat, lilára festette az illatos ibolyákat, a szitakötők hátán lovacskázott és együtt kacagott a békákkal. A tündérnek volt egy segítőkész manója, aki vele tartott mindenfelé. Hordozta a festékes vödröket, madártollból kötött ecsetet a színezéshez és gyakran megviccelte a tündért, ha rosszkedvűnek látta.
Egyszer megbetegedett az Évszakok tündére és bánatos lett amiatt, hogy most akkor ki fogja a meleg szelet felébreszteni és a virágok közé engedni? Hogyan lesznek a napsugaras nyárnak gyümölcsei, ha a méhek tovább alszanak és a virágok között nem munkálkodnak. Eszébe jutott, hogy a manóra bízza egy kis időre a varázspálcáját. A bolondos kis manó mindent fordítva csinált. Akármennyire igyekezett, a botot fordítva tartotta és rosszul sült el minden. Afrikában sűrű hó hullt. Az alaszkai jégmező virágba borult. A gyümölcsfák virágaira jeges szelet küldött, a korcsolyázó gyerekek talpa alatt selymes fű növekedett. Ezt meghallotta az Évszakok tündére és megértette, hogy azonnal meg kell gyógyulnia. Ezért elkérte a sünök piros almáját, háromszor megdörzsölte és beléharapott. Azonnal visszatért a jókedve, az egészsége és a manó nyomába indult. Meg is találta az Óperenciás tenger közepén egy hajó gyomrában, ahová ijedtében bújt el a manó. A tündér megsimította az arcát, megnyugtatta, hogy nem ő tehet bajokról. Elmondta neki azt is, hogy a varázspálcával egy ütésre mindent jóvá lehet tenni. A manó előhúzta háta mögül a pálcát és a tündér kezébe adta. Ő legyintett vele hármat és Afrikában forró napsütés lett, az alaszkai jégmező nyomban visszafagyott. A gyömölcsfák körül méhek zümmögtek és meleg szél kanyargott a nap gyömölcsöket érlelt.
A manó és az Évszakok tündére azóta is együtt munkálkodnak. A varázspálca azóta csak annak a kezébe kerül, aki jól tudja használni. Így volt régen, így van most is, utána lehet járni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: