Mándli Helga: Az űregér

Egyszer volt, hol nem volt, volt a Sajtútban (ami a Tejúttól távcsővel nem látható) egy kicsi hold, azon volt egy iciri-piciri ország, amit igen szorgos és békés egerek laktak. A királyuknak, aki nagyon bölcs és okos uralkodó, AgyNagy volt a neve. AgyNagy ősidők óta harcban állt a Bűz-Körben élő borzok vezérével:Borz-On Torzzal.
Egy napon a holdegerek azt a hírt kapták, hogy Borz-On Torz népe meg akarja hódítani a Föld egereinek birodalmát.  A Sajtút-béli kicsiny hold egerei nagyon megijedtek. Mi van, ha a Föld után a holdjukat is el akarják majd foglalni a hatalomra vágyó borzok?
Csak egy holdegérnek vágott az esze! Az ő neve:Cin-Tia.
Cin-Tia csinos és okos egérlány volt. Rájött, hogy nem rettegni, hanem cselekedni kell. Meg kell védeniük a Földet! És az otthonukat is!
Elment a királyhoz.
AgyNagy nagyon örült, amikor népe neki mondta el, mi bántja, vagy éppen mi teszi oly’ boldoggá. Cin-Tiát is nagy lelkesedéssel fogadta.
– Felséges Király! A birodalom retteg! Tennünk kell valamit! Ki kell állnunk a földiek mellett, és nem hagyhatjuk hogy azt higgyék, bárkivel szembeszállhatnak a borzok! Kérlek, engedd meg, hogy szembeszálljak az ellenséggel!
– Bátor alattvalóm! Én is tudom, hogy cselekednünk kell, de a borzok kétszer annyian vannak, mint mi. Semmi esélyünk nincs ellenük! Rajtunk csak a csoda segíthet!
– Már megbocsáss, királyom, lehet, hogy többen vannak, de mi sokkal lelkesebbek vagyunk, mint ők! Ha mindenki belead apait-anyait, akkor legyőzhetjük őket!
– Nem tudom, Cin-Tia. Nem szeretném kitenni a népet ilyen veszélynek.
– De képesek vagyunk! – kiáltotta Cin-Tia megfeledkezve magáról.
– Rendben, rád bízom a csapat szervezését! – válaszolta reménykedve a király.
– Köszönöm! – felelte lelkesen a bátor egérlány.
Cin-Tia hazament. Otthon írt egy lelkesítő beszédet. Ezután kiment a főtérre és szózatot intézett népéhez:
-Egerek! Mind tudjátok, hogy a ősi ellenségünk támadni készül! Sereget kell szerveznünk ellenük! Engem bízott meg a király ezzel a feladattal. Minden egérnek megparancsolom, vegye ki a részét a munkából! Űrhajóval fogunk támadni! Összesen háromra lesz szükség: egy kell nekem és hadvezéreimnek, egy a harcosoknak, és egy, amivel az ellátmányt fogjuk szállítani! Egy hét múlva indulunk!Addigra kész legyen mind a három űrhajó és az űrruhák is! Most pedig munkára fel!
Az egerek azonnal munkához láttak. A férfiak az űrhajókat, a nők a ruhákat készítették. Két nap elteltével már egy hajó készen állt az indulásra.
-Ha így haladunk, akár egy nappal előbb is indulhatunk – mondta Cin-Tia a királynak, mikor az kijött megnézni, hogyan halad  a munka.
A nép nagyon lelkesedett. Négy nap múlva indulásra készen állt a három űrhajó, a ruhák, a harcosok és Cin-Tia. Indulás előtt AgyNagy így szólt:
-Cin-Tia!Köszönöm neked az egész ország nevében, hogy egy ilyen nagyszabású feladatot ilyen bölcsen megoldottál a hazád érdekében!
Hatalmas taps tört ki. Ezután a harcosok útra keltek. Úgy döntöttek, a Föld felé indulnak. Lassan egy napja utaztak, mikor meglátták a kék-zöld bolygót. Épp időben érkeztek, ugyanis a borzok már körbevették a Földet.
– Távozzatok! – üzente meg fénypostán Borz-On Torz. – Ne akarjátok, hogy rajtatok próbáljuk ki az új fegyvereinket!
– Nem félünk tőletek! – válaszolt Cin-Tia. – Lehet, hogy többen vagytok, de mi sokkal összetartóbbak vagyunk és  nem hagyjuk, hogy bántsátok földi rokonainkat!
A borzok nem hagyták annyiban, fegyvereiket élesítették. Ekkor Cin-Tia felkiáltott:
-Tűz!
Egy fényágyú fénybombákat kezdett köpködni. Titokban az egerek arra ügyeltek, hogy az ellenségnek ne essen baja, hiszen csak megijeszteni akarták őket. A borzok annyira megrettentek, hogy azon nyomban eliszkoltak a Föld közeléből.
A holdegerek nagyon boldogok lettek. Sikerült megmenteniük a Föld egereit. És a hazájukat is!
Hazatérésük után pár nappal fénypostaüzenetet kaptak. Ebben ez állt:
Kedves Holdegerek!
Köszönjük, hogy szembeszálltatok értünk a gonosz borzokkal. Megmentettetek minket!
Hálánk jeléül szeretnénk megvendégelni AgyNagyot  és Cin-Tiaot, az űregeret!
Köszönjük! A Földegerek
Cin-Tia és AgyNagy szerencsésen visszaért a Földieknél tett látogatásról. Életük további részében a borzok is beléptek a Csillag Szövetségbe.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: