Pacéka Noémi: Télapó és a manók

Volt egyszer, vagy nem is volt, legalább is az én mesémben biztosan volt. A szép erdőkön, mezőkön, tavakon, tengereken is túl, a havas Északi – sarkon történt,   Télapófalván, ahol általában más mesékben  a sok manó szorgalmasan dolgozik. Itt viszont ez nem így ment, mert ezek a manók nagyon ügyetlenek és buták voltak. A manóiskolában csakhogy nem buktak meg.
Közeledett a karácsony, és Télapó azon tűnődött, hogy mitévő legyen:                           – Most mitévő legyek? Az én manóim olyan ügyetlenek és buták, csakhogy kijárták az iskolát! Talán mégis kéne adnom nekik egy kis munkát?                                                               Összehívta a manókat, és így szólt hozzájuk:
– Munkára fel! Ne várattassuk meg a gyerekeket, teljesítsük a kívánságukat!                               A manók nekiláttak a munkának, de nem sok sikerrel jártak. Az egyik manó egy babát készített, de a kezét a derekára ragasztotta, a lábát a nyakára. Egy másik manó traktorral próbálkozott, de ez sem lett valami tökéletes. Télapó nagyon ideges lett, mérgében elküldte a manókat Télapófalvából. Sírva kérleltek, hagy maradhassanak, de Télapót már kérhették, nem is figyelt rájuk. Teltek, múltak a napok, egyre jobban közeledett a karácsony. Télapó nagyon magányos volt így a manók nélkül, mert akármilyen ügyetlenek is voltak, csak szerette őket. Elhatározta, hogy utánuk megy. Füttyentett egyet, és a rénszarvasok már ott is voltak a szánnal, hogy a manók keresésére indulhassanak. Nem is kellett sokáig keresnie, mert a pici kis apró lábaik nem jutottak messzire. Nagyon megörültek egymásnak. Visszamentek Télapófalvába, és újra hozzáláttak a munkához. Télapó is segített a manóknak. Már nem volt velük annyira szigorú, és közös erővel befejezték a rájuk bízott feladatot.
Ezért van az gyerekek, ha nem azt kaptok karácsonyra, amit esetleg szerettetek volna, vagy nem olyat, annak csak a manók az okaik, akikre nem lehet haragudni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: