Rumi István: A szegény ember és a három fia

1.fejezet
Egyszer volt hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl élt egy szegény ember s annak volt három fia. Egyszer a legidősebb fiú kiment vadászni a rétre. Ahogy ment ment egyszer csak meglátott egy sérült gidát. A fiú rá se hederített a gidácskára. Amikor tovább ment meglátott egy barlangot. Bement a barlangba. Nagyon különlegesnek találta a barlangot.  Amikor ki akart jönni a barlangból, nem találta a kijáratot, és a barlang fogságába esett.
2.fejezet
Este már nagyon várták haza a legidősebb testvért, de hiába az nem ment haza. Másnap elment a középső fiú megkeresni a testvérét. Vállára vette a tarisznyáját, búcsút vett tőle az édesapja és a legkisebb testvér. Ahogy ment Ő is találkozott a sérült gidácskával, de ő sem segített rajta. Meglátta a barlangot, bement és ő is, és a barlang fogságába esett. Eltelt egy hét, két hét, három hét. Hiába várták haza a két testvért. Egyszer azt mondja az apa a legkisebb fiának:  – Édes fiam, megbízok benned. Te vagy nekem az utolsó fiam. Holnap indulj és keresd meg a testvéreidet. Járj szerencsével!
3. fejezet
Másnap elindult a legkisebb fiú szerencsét próbálni. Megtalálta a gidát, ellátta a sebeit és útnak engedte. Tovább indult és oda ért a barlanghoz ő is. Bement és ott találta a két testvérét. Elindultak, hogy megkeressék a kijáratot de nem találták. Ekkor megjelent a kis gidácska. Mivel a legkisebb fiú segített neki és ellátta a sebét, megmutatta nekik a barlang kijáratát. Nagyon hálásak voltak a testvérek. A két idősebb fiú nagyon bánta, hogy ott hagyták a gidát  és megígérték, hogy legközelebb segítenek minden bajba jutott állatnak. Haza ment a három testvér, az édes apjuk örömében sírva fogadta őket. Boldogan éltek tovább, a kis gida gyakori vendég volt a szegény ember házánál.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: