Szűcs Máté: A kisteherautó

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy maci, pingvin és a nyúl. Egy szép őszi szombati napon fát mentek gyűjteni az erdőbe.
Egyszer csak, az úton séta közben az árokban megláttak egy roncs autót. Lementek megnézni, hogy használható-e. Mikor leértek az árok aljára, látták, hogy csak a hátulja törött össze. Miután feltolták az árokból, körbejárták és látták, hogy több kisebb sérülés is van rajta. Ezután hazahúzták egy kötél segítségével. Hazafele menet arra gondoltak, milyen jó is volna, ha meg tudnák javítani ezt az autót, csinálhatnának belőle egy kisteherautót, és télvíz idején nem kellene a talicskával járni az erdőt a hidegben és a hóban, hanem így sokkal könnyebben tudnák haza szállítani a tüzelőt. Otthon aztán megpróbálták levágni a hátulját, húzták-vonták, és 30 perc alatt végre sikerült is. Maci elkezdte kikalapálni a többi kisebb sérülést, pingvin és nyúl pedig elmentek a roncstelepre, hogy megnézzék, találnak-e valami használható alkatrészt. Sokféle bontott autó volt ott, sokáig tartott, mire körbejárták a telepet. Végre megtalálták azokat a dolgokat, amikre szükségük volt. Hoztak magukkal egy talicskát, beletették az alkatrészeket és hazafelé vették az irányt.
A telepről hoztak motort, kerekeket, motorháztetőt, platót és sárvédőket is, valamint üveget. Amikor visszatértek nagy örömmel fogadta őket a maci, mert megbütykölte a kocsit, rendbe hozta a törött részeket. Azt mondta a nyúl, hogy egy V12-es 600 lóerős motort hoztak és ennek nagyon örült a mackó. Azon nyomban be is szerelték a motort, töltöttek bele benzint és ki is próbálták. Éjt nappallá téve dolgoztak a kisteherautón, hogy mihamarább készen legyenek vele és fel tudjanak készülni a tél közeledtére. Felszerelték a kerekeket, majd a platót és a sárvédőket. Ezek után nekiláttak, hogy lefessék az autót. A fülke kék színű lett, azt maci festette, a plató zöld, ez a nyúl munkája volt, és a sárvédők pedig pirosak lettek, amit a pingvin festett. Végezetül mindenki rátette a mancsa nyomát, jelezve, hogy ők dolgoztak az autón. Amint készen lettek az autó javításával és festésével, megvacsoráztak, mert ugyanis nagyon megéheztek a sok munka után, és hogy szomjukat oltsák, ittak egy Fantát.
Másnap, mindenki a csodájára járt a különleges kisteherautónak és a mai napig is boldogan élnek, mert fát gyűjtenek amikor csak tudnak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: