Cioroi Naomi: A varázslatos erdő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy varázslatos erdő. Ebben az erdőben sok állat lakott: farkas, kígyó, sündisznó, őz, róka, bárány. De az erdő egyik részében egy boszorkány lakott egy medve barlangjában. A barlang körül voltak a legveszedelmesebb állatok az erdőből: a kígyó, a róka és a farkas. Ők hárman mindig lesték, hogy mikor jön arra fele egy-egy állat. A barlang körül rengeteg tüskés bokor volt. Ehhez a barlanghoz közel lakott a holló és látta a boszorkányt. Ezt a hírt elterjesztette az erdőben.
Egyszer összeültek beszélgetni a ragadozók és arról sugdolóztak, hogy mi a boszorkány titka. Csak egy szív formájú nyaklánc változtathatja jóvá. De ők ezt nem akarták, mert ők maguk is gonoszak voltak. Éppen ezért jól eltették a nyakláncot egy kulcsos ládikóba. Minden nap más-más ragadozó őrizte a kulcsot. Meghallotta ezt a holló, és ő is gyűlést tartott:
-Kedves állatok! Ki akar újra ember lenni?
.-Mindenki! – válaszolta a sündisznó! Na jól van, de ehhez van egy feltétel! A feltétel pedig az, hogy négy állat elmegy közületek a veszélyes boszorka barlangjahoz! Sokáig senki semmit nem mondott.
-Én szeretnék! – válaszolta az őz egy idő után. Ugyanazt válaszolta a bárány és a sün is.
-Na jól van. Akkor velem együtt négyen vagyunk! Induljunk!
El is indultak, és mikor a barlang előtt voltak, az őz megijedt. De ekkor, megszólalt a holló és így biztatta:
-Az a gondolat járjon a fejedben, ha ezt túléljük, akkor újra Emberbarátok leszünk!
Mikor meglátták őket a ragadozók, a ládát és a kulcsot elrejtették a boszorkány barlangjába. Készültek támadni, és már futott is a róka meg a farkas feléjük, de ekkor így szóltak az állatok:
-Álljatok meg!
-Miert állnánk meg, amikor tolvajok vagytok?
-Hát azért, mert nekünk van egy jo tervünk, azért cserébe, hogy nem esztek meg minket!
-Állj meg Róka koma!
-Tehát a terv az, hogyha segítetek megszerezni a szívnyakláncot és éjszaka beteszitek a boszorka nyakába, akkor gazdagok lesztek!
-De hát most is gazdagok vagyunk, akkor miért kell ezt nekünk megtenni?
-Azért, mert akkor barátok lehetnénk és ez a legnagyobb kincs a világon!
-Na, jól van! De ez nehéz lesz, mert van, hogy a boszorkány tetteti magát, hogy alszik, de közben ébren van! Ezért nagyon óvatosan kell bemennünk.
– Van egy jó hírem!-mondta a róka.
-Mondd!
-Az a jó hír, hogy a boszorkány ma délután elmegy a barátnőjéhez. Akkor meg tudjuk szerezni a nyakláncot és megvárjuk, hogy majd elaludjon, aztán betesszük a nyakába!
Hallotta ezt a beszélgetést a kígyó is, és még mielőtt a boszorkány elment volna, elmondta neki a róka és a farkas összeesküvését. A boszorkány mérgében békává változtatta őket, aztán elment! Az állatok ekkor sem riadtak vissza es bementek a barlangba elvenni a nyakláncot. Egyszer a boszorkány hazament es lefeküdt aludni.
Az állatok megragadták az alkalmat és becsempészték a nyakláncot a nyakába.
Amikor a boszorkány felébredt, jóvá változott és visszaváltoztatta az állatokat emberré! Ezek az emberek jó királyságból valóak voltak, ezért tették ezt meg. Mindenki nagyon boldog volt! Itt a vége, fuss el vele!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: