Földes Kitti: A három kiscica története

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három kiscica. Nem sokkal a születésük után az anyjuk elhagyta őket, így magukra maradtak. Lesoványodtak, megbetegedtek. Senki sem akarta befogadni őket, mert az egyik csipás, a másik félszemű, a harmadik ronda, seszínű volt.
Egyik nap az úton csavarogtak, amikor arra ment egy fiú. Megsajnálta őket, mert arra gondolt, hogy épp olyan szerencsétlenek, mint ő.
– Mintha csak magamat látnám cicában! – gondolta Marci, mert így hívták a fiút.
Sovány volt ő is, az arca pedig pattanásos. Egy nevelőotthonban nevelkedett, most is épp oda tartott. Nagyon megesett a szíve a kismacskákon, így hazavitte őket.
Amikor a többiek meglátták, hogy hozott valamit, nagyon megörültek. De aztán gyorsan lefagyott a mosoly az arcukról, amikor a macskák kimásztak a dobozból, és meglátták, milyen csúnyák. Mindenki elkezdte szidni Marcit:
– Hogy hozhatsz ide ilyen ronda állatokat?
Marci szegény nagyon elszomorodott, mert azt gondolta, hogy biztos róla is ilyeneket mondanak a háta mögött. Bevitte gyorsan a macskákat a szobájába, hogy ne is lássák a többiek. Elkezdett játszani velük, s el is nevezte őket. A kis csipásnak Csipi lett a neve, a félszeműnek Feka, a seszínűnek meg Tarki. Csipi, Feka meg Tarki egyre jobban nyávogtak. Vacsora következett. Marci a vacsorájának csak a felét ette meg, a maradékot a macskáknak adta. Ez így ment a reggelinél is. Délután Marci megfürdette a három macskát. A fürdés után kiderült, hogy Tarkinak egészen szép színű a bundája, s nem is olyan tarkabarka. Csipinek a szemét kamillateával mosta meg a fiú, s néhány nap után szépen letisztult. Sajnos, Feka szemével nem tudott semmit sem csinálni, de ennek ellenére ő is nagyon szép cica lett.
Amikor a barátai focizni hívták Marcit, megcsodálták a három kiscicát, s el sem akarták hinni, hogy néhány napja őket látták kimászni a dobozból.
Másnap egy új lány érkezett az otthonba. Hamarosan megtudta, hogy Marcinak cicái vannak. Ettől kezdve sokat voltak együtt, s nagyon jó barátok lettek. Kiderült, hogy Borinak is van három cicája: Cili, Maja és Kacsintó. Kacsintó azért kapta a nevét, mert neki is csak fél szeme volt. A macskák hamar összebarátkoztak, hiszen Marci és Bori minden szabad percét együtt töltötte.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: