Halmai Márton: Az elveszett gepárdkölyök

Egyszer volt hol nem volt, volt egy dzsungel Afrikában. Ott lakott a jaguár meg a gepárd. A dzsungel fáit elkezdték kivágni az emberek. Akkor a két állat elhatározta, hogy otthagyják a dzsungelt és elmennek Európába.  Elértek Afrika széléhez, ott volt a tenger és titokban felszöktek egy Európába induló hajóra. A hajón összetalálkoztak egy kiscicával, aki szintén titokban szökött fel a hajóra.  A három állat szépen összebarátkozott. A hajó elindult, az úton senki sem vette észre a potyautasokat és így sikeresen megérkeztek Európába.
Mikor a hajó kikötött, az állatok csendben leosontak a hajóról és elindultak lakhelyet keresni maguknak. Egy erdőhöz értek, ott nagyon megtetszett nekik a környezet. Találtak is egy jókora barlangot, amiben kényelmesen elfértek, ez lett az otthonuk. Észrevették, hogy az erdőben van egy vadásztábor és a vadásztáborban van tűz. Ettől fogva minden nap elmentek oda tüzet lopni maguknak azért, hogy legyen mivel megsütniük a vadat, amit elejtettek.  A tűz azért is kellett nekik, hogy a barlang egy kis szegletében tudjanak éjjel világítani, mert féltek a sötéttől. Egy napon éjszakai őrséget állt egy vadász és észrevette őket. Volt neki egy igazi farkasbundája és belebújt. Amikor a gepárd, a cica meg a jaguár megszerezték a tüzet, visszaindultak a barlangjukhoz. A vadász nagyon ügyesen utánuk osont és titokban követte őket a barlangjukig. Ott aztán bedörömbölt a bejáraton és azt mondta, hogy ő egy farkas és szeretne itt aludni a három állatkánál, ha megengedik neki. Az állatok beleegyeztek, hogy náluk maradjon éjszakára.
A következő napon érdekes dolog történt, a gepárdnak született két kisgyermeke. A kölykök nagyon aranyosak voltak. A farkasbundába öltözött vadász kérte, hogy had maradjon még egy napot a barlangban. Mivel az állatok rendesek voltak és barátságosak, megengedték neki, hogy ott maradjon. A következő éjjel a vadász ellopta az egyik gepárdkölyköt és elszökött vele. A cica, a jaguár meg a gepárd csak reggel vették észre, hogy mi történt. A megmaradt gepárdkölyök ott nyüszített a barlang bejáratánál, az anyukája pedig keservesen sírt.
A cica elszaladt segítségért a közeli városba. Ott találkozott egy kutyával, aki megígérte, hogy segít megkeresni a tolvaj vadászt és a gepárdkölyköt, ha cserébe kap egy szép nagy csontot. A kutyának kiváló szaglása volt és elvezette a cicát, a gepárdot, a megmaradt gepárdkölyköt és a jaguárt egy 10 emeletes házhoz. Ott kiszimatolta, hogy a tolvaj a harmadik emeleten lakhat. A cica korábbról már ismerete a városokat és tudta, hogyan lehet feljutni a harmadik emeletre. Hívta is a liftet a hívógombbal. A lift megérkezett a földszintre és az állatok beszálltak. A cica megnyomta a hármas gombot és elindult a lift. Csakhogy a lift útközben elromlott és nagy zökkenéssel megállt a második és a harmadik emelet között. Az állatok megijedtek, csak a cica nem. Tudta, hogy ilyenkor mit kell csinálni. Megnyomta a vészcsengőt és a beszélőnyílásba hangosan belenyávogott: Miááááúúúú!Miáááúúú! A liftszerelő egyből tudta, hogy valaki beszorult a liftbe. Pár percen belül ott termett és megjavította a liftet. Mivel a cica tudott embernyelven írni, így leírta, pontosabban lekaparta a liftszerelőnek a padlóra, hogy mi járatban vannak a házban. Amikor a liftszerelő megtudta, hogy egy elveszett gepárdkölyköt keresnek, elhatározta, hogy segít nekik, és felment velük a harmadik emeletre. Ott benyitottak az ajtón és azt látták, hogy a tolvaj lakása tele van ketrecekkel, amikben ellopott állatok vannak. A liftszerelő gyorsan felhívta telefonon a rendőrséget, hogy jöjjenek oda. A rendőrök öt percen belül ott termettek. Letartóztatták az állatrablót és a gepárdanyuka megtalálta az egyik ketrecben a kicsinyét. Nagy volt az öröm.
A kiszabadult gepárdkölyök megsajnálta a tolvajt és azt mondta az anyukájának: „Szerintem nem kellene letartóztatni ezt a tolvajt, inkább keresni kellene neki valamilyen becsületes munkát, hogy ne lopkodjon.” A gepárdanyuka megkérte a cicát, hogy írja le ezt embernyelven a rendőröknek. A cica le is írta és a rendőrök beleegyeztek. A tolvajnak egy állateledelt gyártó üzemben találtak munkát. Ezután a tolvaj megjavult és soha többé nem lopott el semmit. A nyomravezető kutya közben természetesen megkapta a csontot, amit ígértek neki. A liftszerelő egy olyan hosszú és szaftos finom csontot hozott neki, amilyet a kutya még életében nem látott. A megjavult tolvaj megkérte az állatokat, hogy látogassák meg őt máskor is. Az állatok megígérték ezt neki és visszatértek az erdőbe a barlangjukhoz. Még nagyon sokáig eléldegéltek ott a barlangban, és amikor meglátogatták a megjavult vadászt mindig kaptak tőle finom állateledelt.
Így lett jó a gonosz és a gepárdanyuka is megtalálta az elveszett kicsinyét.

Reklámok

Halmai Márton: Az elveszett gepárdkölyök” bejegyzéshez 63 hozzászólás

Új írása

 1. Nagyon érzelemdús, izgalmas történések sorozata, gratulálok a leendő NAGY írónak! Tetszett, Marci!!

 2. Nagyon ügyes vagy Marci! Gratulálok és csak így tovább! 🙂

 3. Kedves Marci! Gratulalok!
  Nagyon igaz, amit Afrikarol irtal. Es orulok, hogy ilyen jo vege lett a mesenek. Igazi szeretettrol szol.

 4. Nagyon tetszett a meséd, ügyes vagy, gratulálok!

 5. Es minden jo, ha a vege jo… Nagyon tetszett a mesed, Marci! Csak igy tovabb! 🙂 ♡♡♡

 6. Gratulálok Marci! 🙂 Nagyon aranyos, kedves kis mese csupa jósággal fűszerezve! 🙂

 7. Ötletes mese egy remek képzelőerővel megáldott gyerektől. Gratulálok, Marci!

 8. Gratulálok Marci! Nagyon fordulatos kaland, sok kisebb-nagyobb cicahőssel és végül a legfontosabb: boldog befejezéssel! 🙂

 9. Nagyon tetszett Elődnek is, már 3x olvastam el neki 🙂

 10. Kalandos történeted kedves, őszinte, kifejezetten mai gyermeki fantáziád “gyümölcse”. Gratulálok az időszerűséghez és a jó fordulatokhoz! Rozali

 11. Elolvastam a gyerekeknek és tetszett nekik, ügyes vagy.

 12. Nagyon ügyes vagy Marci, gratulálok, aranyos történet!

 13. Látszik,hogy Marci érzelmi biztonságban és boldog családban él ! Törődik mások érzéseivel, érzelmeivel. A jó legyőzi a gonoszt, így mindenki boldog a mese végére. Nagyon ügyesen oldja meg az aktuális problémákat.
  Gratulálok Marcinak és a szülőknek is !

 14. Nagyon tehetséges író vagy, Marci! Szép mesét írtál, gratulálok! 🙂

 15. Marcinak a mindennapi életből vett elemekkel tarkított meséje nagyon megfogott. Állatszeretete, igazságérzete, színes személyisége nagyban segítette a csattanós és szép történet megalkotását. A történet, mint általában a mesék, jól végződik , a jók győznek, a rossz pedig elnyeri méltó jutalmát. Gratulálok Marci! Nagyon ügyes vagy!

 16. Nagyon ötletes, egyedi mese, végig lekötötte a figyelmemet. Nagyon tetszett, igazi írói vénára vall. 😊😊

 17. Hát ez a mese tele meglepő fordulatokkal!!! Minden bekezdésben teljesen váratlan elemekkel, szereplőkkel bővült a történet. Hogy milyen csavaros egy kisgyerek fantáziája, hihetetlen!!! Gratulálok!

 18. Tanulságos, színes kis mese, váratlan fordulatokkal! 🙂 Nagy gratula a Szerzőnek, Marcinak!!

 19. Nagyon kedves kis mese, öröm volt olvasni, köszönöm Marci! 🙂

 20. Sok szeretettel gratulálok. Szüleid biztos nagyon büszkék Rád.

 21. Marci gratulálok 🙂 ❤ Nagyon ügyes vagy! Igazán tetszik a vége, mert csupa jóság !!!! ❤

 22. … hát hálivúdi forgatókönyvíró lesz a kölök, akárki meglásssa !!!

 23. Nagyon jó, fordulatokkal teli, tanulságos kis történet! Gratulálunk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: