Horváth Vanessza: Az elrabolt hercegnő

(tündérmese)

 

Hol volt, hol nem volt, még az Óperenciás –tengeren is túl, ott hol a kurta farkú malac túr, volt egyszer egy király, de olyan gazdag, mint három másik összetéve.

Ennek a királynak volt egy gyönyörűséges lánya, de olyan, hogy a napra lehetett nézni, de reá nem. Ez a királylány egyszer a palota kertjében sétált, mikor megnyílt a föld,és abból kiugrott egy szikra. Aztán addig nőtt, míg egy ördög ki nem ugrott belőle. Hatalmas vasvillájával a leány felé bökött.

– Te most velem jössz, én pedig elveszlek feleségül! – Azzal felkapta a királylányt, akinek a csodálkozástól földbe gyökerezett a lába. Azzal eltűntek a lyukban.
Persze a szomszéd királyfi ezt mind végignézte, és mikor azok ketten a lyukba ugrottak, ő ugrott utánuk. Megdöbbenve látta, hogy száz meg száz lépcső vezetett lefelé, a túlvilágra. elindult lefelé, hát ahogy ment, ment lefelé, meglátott egy egeret, aki egy csapdában szomorkodott. Megsajnálta, kiszabadította, az egér megköszönte, és így szólt:

– Tudom én, te miért vagy itt királyfi. Előre szólok, hogy az ördög három lakatra zárt szobában tartja fogva a királylányt. Azt úgy tudod kinyitni, ha három bajba esett állaton segítesz. Rajtam segítettél, így már csak két lakat van az ajtón. – Azzal eltűnt az egyik repedésben.
A királyfi ment tovább. Hát látja ám, hogy egy rigó egy sűrű bokor ágai között vergődik. Megszánta, hát kiszabadította. A madár elrepült, és alulról egy nagy kattanás hallatszott.

– Lepattant a második lakat is, már csak egy van – gondolta a királyfi, azzal továbbindult.

Ahogy ment, meglátott egy rókát, akinek a farka oda volt kötve a falhoz. A királyfi előkapta a bicskáját, nagyot húzott a kötélre, hogy az rögtön kétfelé hasadt. a róka elillant, s a hercegnővel a hátán tért vissza. Azok megölelték, megcsókolták egymást, s azonnal vissza is indultak, ám az ördög az útjukat állta: – Nem mentek sehova! – ordította. Azzal a királyfi suhintott egyet, és az ördög köddé vált.

A fiatalok megházasodtak, hét országra szóló lakodalmat tartottak, és még máig is élnek, ha meg nem haltak. Itt a vége, fuss el véle!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: