Molnár Bence: A libapimpó

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Libapimpó. Hogy mi az a libapimpó? Mi lenne más, mint a libának egy új fajtája, ami akkor keletkezett, amikor valahogy összekeveredtek az állatok. Egy nap gyanúsan túl békés volt minden, egészen addig, amíg az állatok egyszerűen eltűntek. A bűvös vaskerengő csak állt, állt és még ő se tudta, mit tegyen. Itt nagy gond van – gondolta. Telt múlt az idő tanácstalanul és egyszer csak felbukkant egy furcsa állat.
– Hát te mi vagy? -kérdezte a bűvös vaskerengő
– Én? Hát libapimpó, nem ismersz fel? – Mire a vaskerengő válaszolhatott volna előbukkant az összes állat és szájtátva meredt a libapimpóra. Majd hirtelen kacagásban törtek ki és elkezdték csúfolni:
– Pimpós liba, pimpós liba, menjél haza!!!
Elkeseredett erre a libapimpó, és sértődötten, füstöt hagyva maga után eltűnt. Igazából nem füstöt hanem altató mérget fújt a többi állatra. És szomorúan ezt kiabálta: Ti sem vagytok jobbak, mint én! – Sárban túrók!!!
Ahogy ment mendegél elkeseredetten, egyszer csak egy sziklához ért. Ahogy közeledett éktelen jajveszékelést hallott. Egy percet se gondolkodott, futott segíteni. A sziklánál meglátott egy bajban levő félkarú lócit. Szegény törött karján lógott lefelé egy vékony ágon. A libapimpó felszökkent és óvatosan leemelte. A tarisznyájából varázsport fújt rá és a lóci rögtön meggyógyult.
– Köszönöm, ezerszer is köszönöm, hogy megmentettél! – hálálkodott a lóci.
– Mit kerestél errefelé, ahol a madár se jár? -kérdezte megmentőjét a lóci
Elmenekültem a többi állat csúfolódása elől…
Micsoda? -kiáltott fel a lóci. Kézen fogta a libapimpót, visszavezette az állatokhoz, elmesélte, mit tett vele. Ezután az állatok sem szekálták többet a libapimpót, sőt inkább megkoronázták, hogy ő legyen

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: