Németh Mária: Anna kalandos tábora

Anna egy másodikos kislány, aki szereti az erdőket és az állatokat. Másodikban engedte el az anyukája először táborba. Nagyon várta az utazást, és még nem is sejtette, hogy egy izgalmas kalandban fog részt venni.
Anna és barátai már a buszon izgultak. Amikor megérkeztek, Anna leszállt a buszról és talált egy bűvös ajtót. Anna kíváncsian indult el az ajtó felé, Zsófia tanárnéni és a gyerekek követték. Amikor átléptek az ajtón egy dzsungelben találták magukat. Megfordultak és egy majmot pillantottak meg. Kis idő után  Anna rájött, hogy a majom azt akarja kövessék őt. A majom egy törzshöz vezette őket, ahol kedvesen fogadták. A gyerekek gyorsan elkezdtek barátkozni és csodálatos módon értették egymás beszédét. A Vad Szellő nevű indián lány megmutatta a mérgező növényeket, Erős Erdő pedig az ehető növények termését. Este Merész Gyógyfű, a füvesasszony sátrában aludtak. Másnap kora reggel egy magasan lévő helyre vitték a gyerekeket és a tanárnénit, ahol egy kígyó barátjuk élt, akit Sziszinek hívtak. A kígyó először félt a kis csapattól, de végül jól összebarátkoztak. Később visszamentek az indián faluba és Zsófia néni megkérdezte:
-Miért vannak itt gépek?
Merész Gyógyfű így válaszolt:
-Azért, mert irtják az erdőt.
Brigi az osztályból közbeszólt:
-Akkor mi ezt megakadályozzuk, ugye?
A választ egyszerre mondta az egész gyerekhad és mindannyian ugyanazt:
-Igen!!!!
Ezt az indiánok nagyon megköszönték, mert azt szerették volna kérni, hogy segítsenek megoldani a problémát. Zsófia néni tanácstalanul megkérdezte:
-De hogy tudunk mi segíteni?
Dóri az osztályból így felelt:
-Mi sem tudjuk, de biztosan ki tudunk találni valamit!
Majdnem Medve, a hős indián adott egy tippet:
-Próbáljátok kihallgatni őket!
Mindenki helyeselt. Előbb megebédeltek, aztán a gyerekhad fele már el is indult, a tanáruk meg rohant utánuk. A csapat másik fele ott maradt és segített a törzsnek. A felderítő csapat azt találta ki, hogy bujkálva követik a favágó munkásokat. Amikor már a bázishoz érkeztek csak azt kellett kitalálniuk, hogy tudják kihallgatni őket. De gyorsan rájöttek a megoldásra, mert a kulcslyuk hatalmas volt, csak az ajtó mellé kellett ülniük és hallottak mindent. Zsófia néni hallgatta ki őket, mert a favágók angolul beszéltek és csak ő tudott angolul. Sietve vitték a hírt a táborba és a gyerekek kíváncsian várták őket. Merész Gyógyfű szerint el kell magyarázni a favágók nemzetének, hogy nem csak a tűz tud meleget termelni, hanem sok minden más is, például a nap vagy a szél energiája és építhetnek vastagabb falú házakat is. Az ötlet mindenkinek tetszett, a törzs tagjai el is indultak. De egy bökkenő akadt, Zsófia néni elfelejtette elmondani, hogy a favágók nem tudnak az indiánok nyelvén és csak ő tud a velük beszélni. Így az indinán törzs tagjai azt fogják a kíséretben jelképezni, hogy támogatják a javaslatot. Patak Panda, az indián gyerekek nagymamája is szeretett volna menni, így inkább az egész törzs velük ment. Zsófia néni szavára hallgattak a favágók, ők nem is tudták, hogy a fairtás másoknak nem jó.
Zsófia néni hirtelen észbe kapott, hogy eljárt az idő és biztos keresik őket. Megkérte az indián törzset, hogy varázsolják vissza a kaput. A törzs szerencsére megértette Zsófia nénit, és elővarázsolta a bűvös ajtót. Ceremóniát rendezett a törzs a búcsú alkalmából, miután véget ért Zsófia néni és a gyerekek gyorsan átugráltak az ajtón. Mikor megérkeztek, sötét éjszaka volt, eltűnésüket senki sem vette észre. Bebújtak az ágyba és jót szundítottak. Másnap a többiekkel együtt ébredtek, azóta minden nap azon tanakodnak, hogy kalandjuk álom volt vagy valóság.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: