Róka Lilla: A „Milyen kedves vagy hozzánk” birodalom

Egyszer volt, hol nem volt, még a magas hegyeken is túl, volt egyszer régen, egy nagyon nagy város. Ennek a városnak a közepén, de a legeslegközepén volt egy kastély. Ebben a kastélyban lakott egy király s egy királyné. Nagyon boldogan éltek, mindenük meg volt, amit csak kívántak. Csak egy híja volt az örömüknek, nem volt gyermekük.

De láss csodát, nem kellett már nagyon soká várniuk, mert egyszer egy szép napon megszületett a leánygyermekük. Nem akármilyen gyermek volt, hanem aranyhajú, aranyszemű lányuk született. A lány olyan szép, olyan kedves volt, hogy aki ránézett, annak melegség töltötte el a szívét.

A szomszéd királyságban pedig ezzel egy időben egy fiú született. A fiú apja egyszer azt mondta:
– Jól van, fiam már eléggé felnőttél ahhoz, hogy elmenjél világot látni.” Előhúzott egy térképet, és ezt mondta:
– Ezt a térképet kövesd: először a tengeren kell átkelni, utána pedig a végtelenül hosszú szántóföldön, és utoljára pedig a „milyen kedves vagy hozzánk” birodalmon és megtalálod, amit keresel. A szántóföldön van egy kulcs a földbe rejtve, azt mindenképp vedd magadhoz.

A herceg útnak indult. A tengeren nem volt könnyű átjutni, mert vihar keletkezett. Amikor kiért a tengerből, a szántóföldön találta magát. A szántóföld végét bizony nem lehetett látni. Amikor végre a kapunál találta magát, lázasan kereste a kulcsot a földben. Addig-addig kereste, míg meg nem találta. Ez volt a „milyen kedves vagy hozzánk birodalom kapujának a kulcsa. Amikor belépett a kapun, meglátta a „milyen kedves vagy hozzánk?” birodalmat. A herceg tovább vándorolt egészen addig, amíg végül egy, kastélyhoz nem ért. Abban a kastélyban lakott a csodaszép aranyhajú, aranyszemű királylány.
A herceg belépett a kastély ajtaján és amikor meglátta a királylányt rögtön egymásba szerelmesedtek. Nem is tétovázott sokáig a herceg, hazavitte az országába, s építettek egy palotát, ahol boldogan éltek.

Telt-múlt az idő és egyre születtek a szebbnél szebb és kedvesebbnél kedvesebb gyermekeik. Amikor felcseperedtek és eladósorba kerültek a környező ország hercegei versenyeztek értük. Akárhova kerültek mindenhol a világon király vagy királyné lett belőlük. Lassacskán az egész világon csak

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: