Róka Zsófia: Horc

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Horc nevű fiú. Ez a fiú szegény családban nőtt fel, egész álló nap a földeken kellett dolgozni, hogy eltengődhessen. Egyszer, amikor a földekre ment dolgozni, meglátott egy csacsit. A csacsi csak állt az út mellett, nézte a közeledő Horcot és amikor a fiú melléért hirtelen megszólalt:

– Te Horc! Érted jöttem! Gyere el velem legyőzni az óriást, aki a Jásztivölgyben él.

Nagyot nézett Horc a beszélő csacsin, és megkérdezte tőle:

Ugyan már miért mennék veled? Erre azt mondja a csacsi:

Azért, mert az óriás meg akar ölni, és a legyőzhetetlen erejű enciánt, csak egy tiszta szívű ember foghatja meg. Te pedig ilyen vagy, így te vagy az egyetlen reménységem.

Horc megvakarta a fejét, de sokáig nem tűnődött, hiszen mindig segített annak, aki hozzá fordult. Így aztán elindultak a csacsival völgybe. Három napig gyalogoltak, mire elérték a völgyet. Ott meg is találták az óriást, aki egy almafa alatt nagy mélyen aludt.

Azt mondta a csacsi, ezt az óriást csak úgy lehet elpusztítani, hogy megszerzed a fa belsejében lévő legyőzhetetlen erejű enciánt. Halkan odalopóztak a fához és keresni kezdték a fán a bejáratot nagy csendesen, nehogy felébredjen az óriás. Nagy nehezen meg is találták.

Bementek és egy nagy labirintusban találták magukat. Elindultak és találkoztak egy szerencsevivővel, aki előttük már megpróbálta megszerezi az enciánt. Három éve bent bolyongott a labirintusban és még nem jutott semmire. Együtt indultak tovább. A következő útelágazásnál találkoztak egy szerecsennel, aki már 9 éve bolyongott sikertelenül a labirintusban. Őt is maguk mellé vették. A csacsi farkából vékony zsineget sodortak és ezzel jelölték meg a labirintus útjait. Nem is kellett sokáig menniük, mert megtalálták az enciánt. A zsineg mentén hamar kijutottak a labirintusból. Előre engedték Horcot az enciánnal és várták mi fog történni.

Egyszerre csak nagy hahotázás ütötte meg a fülüket. Horc szívből kacagott, mert amíg ők a labirintusban voltak az óriás örök álomba szenderült. Horc nagyon örült annak, hogy ilyen módon elrendeződött a csacsi dolga. A csacsi megköszönte a fiúnak és a két embernek a segítséget és boldogan elment haza a családjához. Horc és pihentető álomba szenderült és a titokzatos enciánról álmodott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: