Szabó Boglárka: Az elvarázsolt testvérek

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, még az Üveghegyen is túl, volt egy öreg király. Volt annak három fia.
Azt mondta a király fiainak – Fiaim, menjetek el, keresetek magatoknak egy-egy feleséget. El is indul a legnagyobb fiú. Miközben ment, talált maga előtt egy kacsalábon forgó palotát. Azt gondolta, hogy bemegy, megnézi, hogy ki és mi lakozik abban a kastélyban. Így is tett, bement a kapun és mikor belépett, találkozik egy boszorkánnyal, akinek a szemében valami gonoszságot látott. Azt mondja a banya a királyfinak: – Szervusz, drágám, hát mit keresel, itt ahol a madár se jár? –Azt mondta az apám, hogy keressek magamnak egy feleséget, és azt gondoltam, hogy itt egy szépségesen szép királylány van.- felelte a királyfi.
– Mi? Azt mondtad, hogy én nem vagyok szép? Nem is kellett több szó, a boszi elvarázsolta a királyfit. A királyfi otthonában közben a király gondolkozott, hogy hol lehet a nagyobbik fia. Eltelt egy hét, két hét, három hét, a fiának semmi nyoma. Az öreg király küldte a középső fiát. Ő is azon az úton ment, mint a bátyja. Ez a  fiú is a boszorkánnyal találkozott, őt is elvarázsolta. Az apja ő miatt is aggódott. Elküldte az apa legkisebbik fiút is. Mint testvérei ő is azon az úton ment, de ő találkozott egy királylánnyal. A lánynak megtetszett a fiú, a fiúnak a lány. Együtt mentek tovább. Ők is a boszorkánynál kötöttek ki. De a királyfi legyőzte a banyát és kimentette a testvéreit.
Mikor visszaértek apjuk kastélyába csapott akkora lakodalmat a legkisebbik királyfi a királykisasszonnyal hogy még ma is tart.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: