Török Dóra: A sötétség erdeje

Úgy nevezték, a sötétség erdeje.
Réges-régen, amikor még az emberek ismerték a varázslatot, létezett egy erdő, amit soha senki nem közelített meg. Ez az erdő tele volt beszélő fákkal és beszélő állatokkal. De még ennél is furcsább volt az, hogy ebben az erdőben boszorkányok éltek.
Minden este hallani lehetett a hangos nevetésüket a faluból.  Mindenki rettegett ettől az erdőtől. Egy nap egy kislány jött a faluba az apukájával. Ezt a kislányt Annának hívták. Nagyon szeretett az erdőben sétálni, de az apja megtiltotta neki, hogy betegye a lábát a sötétség erdejébe. Anna ezt be is tartotta egy darabig, de mindig kíváncsi volt, vajon mi lehet abban az erdőben. Így hát, történt egyszer, hogy az erdő széléhez érve azon kapta magát, hogy egyre beljebb és beljebb sétál a sötétség erdejében. Amikor már majdnem az erdő közepéhez ért, megállt. Hirtelen észrevett egy rókát és nagyon megijedt tőle.
–    Ne félj tőlem Anna! – mondta neki a róka.
–    Honnan tudod a nevem? – kérdezte a kislány.
A róka nem válaszol, csak elszaladt.
–     Fuss Anna! – suttogták a fák.
A kislány nagyon megijedt tőlük, ezért elkezdett futni. De nem volt elég gyors. Hirtelen beleesett egy gödörbe. A boszorkányok hangos nevetése törte meg az erdő csendjét.
–     Hé lányok! Ma már finom kislány húst ehetünk! – mondta az egyik boszorkány.
Elvitték Annát a házukba és bezárták egy ketrecbe. Anna nagyon félt, azt hitte a boszorkányok élve fogják megenni. De ekkor hangos vonyítás hallatszott be a házba. Mintha több ezer farkas vonyított volna. Az erdő összes állata összegyűlt, hogy kiszabadítsák Annát. Minden állat egyszerre rontott neki a boszorkányok házának. A farkasok és a rókák elkezdtek vicsorogni a boszorkányokra és körbevették őket. Addig a nyulak és a mókusok kiszabadították Annát a ketrecből. A boszorkányok pedig annyira megijedtek, hogy fogták a seprűjüket és elmenekültek az erdőből. Soha senki sem látta őket többé.
Anna ezek után pedig minden szabadidejében a sötétség erdejét járta, amit átneveztek Anna erdejének. A kislány pedig felnőtt korában beköltözött az erdőbe és együtt élt a kedves kis állatokkal.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: