Budavári Zoé: FEHÉR LOVAK ÉS SZÉP LÁNYKA

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, talán még azon is túl volt, de valahol azért csak volt, volt egyszer egy gyönyörű lányka, aki olyan kedves volt és szépséges, hogy sehol evilágon nem akadt párja. Mindenki szerette őt, az állatok és az emberek egyaránt. Ez volt az oka annak, hogy…de ezt még nem árulom el, kiderül majd a meséből.
A lányka boldogan éldegélt, kedves volt mindenkivel és szépsége is úgy bontakozott ki mint hajnalban a rózsa. Egyszer a táj felett hatalmas forgószél söpört végig és elsodortaőt egy messzi szigetre, s ott letette. Itt is megszerették őt, mert nemcsak szép volt hanem kedves is.Egész nap játszott az állatokkal, főleg kedvenc barátaival a  kis szigeti lovacskákkal.Legszívesebben a kis kék lovacskával Szivennával játszott. Ha nem mondtam volna még a lányt Szerelemcsillagnak hívták. Szóval Szerelemcsillagnak még két gyönyörű pillangó is a jóbarátja volt: Szivárványszív és Kiscsillag. Legkedvesebb játékuk a kötélen csúszdázás volt. A pillangó csúszott elsőnek, aztán a lányka végül a lovacska csobbant a vízbe. Amikor elfáradtak kedvenc viráguk közepén pihentek. Szerelemcsillag boldog volt, de néha amikor eszébe jutott távoli szerelme, a szíve elszorult. A forgószél ugyanis épp az esküvője napján kapta fel őt és sodorta ily messze  a szerelmétől. Barátai igyekeztek megvígasztalni a lányt.Egész nap boldogan vágtáztak Szivenna hátán keresztül-kasul az egész szigeten. Egy este mikor lefeküdtek aludni, Szerelemcsillag sokáig hallgatta barátai szuszogását. Ő képtelen volt elaludni, egész éjjel kint járkált végül elhatározta, hogy átússza a tengert, hogy vissza jusson szerelméhez. Sikerült is neki egy delfin segítségével.
Amikor kiért a partra egy hatalmas sivatag nyútózkodott  előtte. Elindult hát a forró homokon.A sivatag közepére érve azonban annyira elfáradt, hogy lefeküdt és elaludt. Míg aludt homokvihar tört ki és csak hullott, hullott a homok szegény lánykára. Szerencsére éppen arra járt egy ifú , a király fia volt az! Meglátta a szép lányt és azonnal beleszeretett. Kihúzta a lányt a homokból és karjaiba vette. Ám ekkor a semmiből  megjelent egy szép szarvú fehér ló és magával ragadta a herceg kezei közül a lányt.
Vágtattak csak napokon keresztül, át a sivatagon, át a tenger kék habjain, míg vissza nem értek a lány szigetére. Azzal a paripa elvágtatott otthonába, egy kis szigetre mely fel volt függesztve a Napra. A lovacska épp pihenni készült amikor letekintve észrevette, hogy egy hatalmas szörnyeteg közeledik a sziget felé. A táltos  csak megrázta csillámló sörényét és a szélvihar amit kavart vele messzire repítette a szörnyet.Végre nyugodtan megpihenhetett.
Eközben Szerelemcsillag csak járkált mindenfelé a szigeten, de sehol sem találta a helyét. Kisétált a partra és szomorúan  a hullámokba bámult. Ekkor hirtelen megjelent a fehér unikornis és magával ragadta a lányt. Repültek csak fel a magasba, de jaj!  Az unikornis véletlenül belebökte szarvát a Napba. A Napból peregni kezdett a csillámló, aranyló homok és mindent elborított a földön. Szerelemcsillag erősen fogta az egyszarvú nyakát, míg az állat kerülgette a homokviharokat, dűnéket.
Egyszercsak messze maguk előtt megláttak egy labirintust. Leszálltak és elindultak a kanyargós ösvényeken.Mentek csak mentek, de mire a Közepébe értek, nagyon elfáradtak. A kimerültségtől összerogytak és egymás mellett összekucorodva elaludtak.Reggel mikor felébredtek, a fehér táltos helyén egy herceg állt Szerelemcsillag szerelme! Elvarázsolt herceg volt, de ezzel, hogy  megtalálták a labirintus közepét végre megszabadult a varázstól! Most már összeházasodhattak és boldogan éltek, mert soha meg nem haltak!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: