Csernák Kitti: Mici és a Varázslat birodalma

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy Mici nevű macska. A házában gondolkodott, hogy hová utazzon el. Volt már Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban s más országokban, de ha tovább sorolnám, megunnátok a mesét. Hát, ahogy tanakodott, bekapcsolta a tévét, hátha kitalálja, hogy hová menjen kirándulni. Egyszer csak felkiáltott: Megvan, Franciaországba megyek, Párizsba! Ezzel futott is csomagolni. Délután már a repülőgépen ült Mici. Egy jót szunyókált, s már Párizsba is ért.
Egy kis buszozással jutott el a szállására, egy szép vajszínű ódon házikóba. Mici belépett a díszes ajtón, rögtön finom tejeskávé illat csapta meg az orrát. Egy hölgy cica fogadta, aki meg is kínálta az édeskés itallal. Míg szürcsölgette a finomságot, a falakon lévő festményeket nézegette, hiszen a ház tele volt híres párizsi macskák festményeivel. Felfedezte Macska Mancsusz egyik alkotását is, ennek különösen örvendett.
A cica hölgy útbaigazította Micit, aki sétára indult Párizsban. Először a Szajna partjára látogatott. Sajnálattal tapasztalta, hogy Párizs utcáin sokkal több a kutya, mint az édes, mosolygó cica. Miauu, ez nem tetszett neki.
Az Eiffel-torony káprázatos kilátása megszédítette Micit, ezért egy kis kávéházban ücsörgött fél órácskát egy croasan mellett. Más híres épületeket is meglátogatott. Ámult-bámult a Louvre termeiben, a Notre Dame környékén. És a kirakatok!!! Vásárolt is magának egy cuki rózsaszín kabátot és egy ciklámen pólót.
Pár nappal később Mici ezt olvasta az újságban: ”Szörnyű hír. Ellopták a Hét Mancs Kristályt.” Elhatározta, hogy megkeresi az eltűnt kristályt. Szerencsére ismerte a múzeum igazgatóját, így bemehetett a múzeumba. Ahogy belépett, a padlón szép kék színű csillámport talált. Azonnal   kivett a táskájából egy ciklámen színű  dobozt, és belesöpörte a csillámport. De észrevette, hogy a csillám egy csíkban haladt egy különös, varázslatos fal felé. Mikor odaért a falhoz, hozzádörgölőzött háromszor, s csodák csodájára a fal nagy robajjal arrébb csúszott, és Mici egy átjáróba esett. Az átjárón túl gyönyörű világ tárult elé. Szép zöld rét sok virággal, barátságos faluval, dús erdővel, felhőtlen éggel és egy meseszép palotával. Egyszóval minden sugározta a boldogságot.
Nem telt el sok idő, és a faluba ért. A faluban önfeledten játszadozó gyerekkel, felnőttekkel találkozott, akik örömmel végezték a munkájukat, az idősek nagy beleéléssel meséltek a gyerekeknek. Mici öt lány cicát látott, akik körülbelül olyan idősek lehettek, mint ő, látszott rajtuk, hogy barátnők. Odament hozzájuk és megkérdezze őket, hogy hol van. A lány cicák azt mondták, hogy a Varázslat Birodalmának egyik országában van, Harmonyban. Micit a lány cicák nagyon megkedvelték, és barátok  lettek. Bemutatkoztak, elmondták a nevüket: Alíz, Bella, Debi, Cilla, Rokxi. Mici elmesélte, hogy mi történt a Hét Mancs Kristállyal, erre a lányok kórusban mondták:MI TUDJUK A VÁLASZT!!!
Rokxi sietve beszámolt a történtekről:
– Nemrég Cirmos  király testvére, Lord Bajusz visszatért, hogy bosszút álljon   a királyon, biztosan ehhez kellett a   Hét Mancs Kristály  egyik része. Ugyanis hatalmas a varázsereje  a  legenda szerint, de két részből áll, és mindegyiket más helyre rejtették:  az egyiket a  Te világodba, a Földre, Párizsba. A másikat egy rejtvény megfejtésével találhatjuk meg. A rejtvényből egy van a könyvtárban.
Mici és a lányok elindultak a könyvtárba. Rengeteg könyvet átnéztek, Mici éppen egy hatalmas kódexet vett le a polcról, amelynek helyén kinyílt egy barlang. A lányok elindultak a barlangba szépen egymás után sorakozva. Hamarosan  egy pergament találtak, amire ez volt írva: Középen van és mindent lát.
A lányok egy kis gondolkodás után egyszerre mondták: A NAGY FA.
Már rohantak is a fához, s keresni kezdték a gyémántot. Alíz  egy gyémánt alakú mintát látott a fán , odanyúlt a mintához és könnyedén kivette a gyémántot a fából. A lányok boldogan ölelték meg barátnőjüket.
Elindultak Lord Bajusz búvóhelyéhez a sűrű erdőbe. Egy órányi keresgélés után megtalálták a búvóhelyet. Lord Bajusz már várta őket. De a lányok nem ijedtek meg a veszélytől. Egy tervet eszeltek ki: hárman elterelték Lord Bajusz figyelmét, a többiek pedig megpróbálták elvenni a gyémánt másik felét. Sajnos nem sikerült, Lord Bajusz észrevette a cselt. Most Lord Bajusz próbálta elorozni a lányoknál lévő gyémántdarabot, de nem sikerült.  A Lord őrjöngve kérdezte a lányoktól, hogy mikor adják már fel.  A lányok azt kiabálták, hogy „SOHA NEM ADJUK FEL.” Ekkor csoda történt, a két  kristály egyesült a cicalányok mancsában, és  így könnyedén  visszazárták  Lord Bajuszt a börtönébe.
Amikor a cicák visszamentek a faluba, mindenki a főtéren volt, még a király is, aki kitüntetést adott át a lányoknak. Mindenki gratulált nekik. Később, mikor az ünnepség véget ért, Mici könnyes szemmel búcsúzott el Harmony lakóitól.
Mici még egy napot töltött el Párizsban, másnap este már otthon volt. A kitüntetést nézegette, Harmonyra gondolt, majd elnyomta az álom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: