Darida Csenge: A testvéri szeretet

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, ahol a kurta farkú malac túr, még azon is túl, az üveghegyen innen, kerek erdő közepén élt egy király, akinek volt három fia.
Egyszer a három fiú elhatározta, hogy elmennek szerencsét próbálni és megkeresik a három legszebb lányt a világon. Elérkeztek egy útelágazáshoz, amiből három út ágazott el. Elbúcsúztak egymástól és mindegyik fiú más utat választott magának. Estére mindegyikőjük egy-egy kunyhóhoz érkezett, amiben egy-egy boszorkány lakott. A boszorkányok szállást adtak a királyfiaknak, de reggelre kővé változtatták őket. Az öreg király és felesége hiába várta haza fiait. Három év múltán három lányuk született, akik enyhítették bánatukat. Mikor a lányok felcseperedtek, elhatározták, hogy megkeresik eltűnt bátyjaikat. A király és a királynő nem örültek ennek, mert nem akarták őket is elveszíteni. De a lányok hajthatatlanok voltak, hiába marasztalta őket apjuk és anyjuk, útnak indultak. Estére odaérkeztek az útkereszteződéshez, ahol már négyfelé ágazott az út. Nem váltak szét, közösen indultak el a negyedik úton. Mentek, mendegéltek, míg el nem érkeztek egy üveghegyhez, amin Tündér Ilona vára állt. Elmondták mi járatban vannak, hogy a három fiútestvérüket keresik. Tündér Ilona ismerte a három királyfi történetét és elmesélte a lányoknak. Segítségül, hogy megtörjék a varázslatot egy-egy diófaágat adott nekik, melyek segítségével ismét újjáélednek a királyfiak. A három leány megköszönte a segítséget és az útbaigazítást, és elindultak vissza a kereszteződéshez. A kereszteződésnél nem váltak el, hanem együtt végigmentek mind a három úton és sorra felkeresték a kunyhókat, ahol a fiuk voltak. A diófaág segítségével a boszorkányokat kővé változtatták, testvéreiken pedig megtörték a varázslatot. Nagyon megörült a hat testvér egymásnak, de még nagyobb volt az öröm a királyi palotában, mikor hazatértek.
A királyfiak a legszebb lányokat ugyan nem találták meg, de kaptak három igazán jószívű lánytestvért, akik megtanították őket arra, hogy milyen a testvéri szeretet, és hogy együtt sokkal többre képesek, mint külön-külön. Ezután nem is váltak el soha többé egymástól és boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Reklámok

Darida Csenge: A testvéri szeretet” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

  1. Már az előbbi művedből megtudtuk ,hogy gyarapodott a családotok új lakó érkezett a nagy házba,testvéred született.
    Ez örömmel tölt el Téged, annyira, hogy meg is ihletett.
    Nagyon jól látod… A testvéri szeretetnél nem létezik szorosabb kötelék a világon. A testvéri szív színtiszta gyémánt, gyöngédsége határtalan! A mesédben nagyon jól érzékeltetted ezt.
    Biztos vagyok benne ,hogy jó barát és testvér leszel egy személyben ,nincs ami az ilyen ember szeretetéhez fogható. 🙂
    Sok sikert a továbbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: