Jakab Zsuzsa: Dorka és az álomangyal

Hűvös este volt, Dorka már tíz perce aludt, de egyre csak forgolódott, mígnem megérkezett az álomangyal, hogy átsegítse az álmok mezejére. De sajnos Dorka már elindult egy másik világ felé. Az álomangyalnak ugyanis pontosan abban a percben kell megérkeznie, amikor védence álomba merül, különben a napközben történt események között bolyong céltalan, mígnem az rémálommá fajul.
Dorka már több mint tíz perce bolyongott a tanórák között, előbb biológiaórán ült az ablakpárkányon és nem értette miért nem szólnak rá, majd testnevelés órán találta magát egy számára ismeretlen színes ruhában és egy narancsot szorongatott a kezében, aminek rajzolt szemei voltak. Eleinte nem érezte rosszul magát, csak kissé idegennek tűnt a megszokott környezet. Majd egyszer csak hatalmas robajjal betört a tornaterembe egy habzó szájú négylábú teremtmény. Görnyedt háta és szürkésbarna szőrrel borított teste visszatetszően hatott, s ahogyan éjfekete szemeit Dorkára vetette, ő lélegzet-visszafojtva ugrott fel az egyik kötélre és olyan sebesen mászott felfelé, akár egy pöttöm majom. Ahogy a lény közeledett a kötél felé, Dorka szíve egyre hevesebben vert, s hiába kért segítséget, mintha a körülötte állók nem hallottak volna semmit az egészből. Ekkor váratlanul megszólalt egy hang.
–    Ne félj!
–    Hogy mi? Tessék? – kérdezte Dorka, s tenyerébe nézve meglátta a narancsot, amit korábban szorongatott.
–    Ne félj, csak dobd meg velem – mondta mosolyogva a narancs.
Szegény Dorka hirtelen azt sem tudta eldönteni, melyik jelenség ijesztőbb, így nem sokat gondolkodott, kételkedés nélkül hozzávágta a beszélő narancsot a fenevadhoz, ami abban a pillantásban elpárolgott.
Ekkor a magasból alászállt az álomangyal és a hatalmas fehér szárnyainak suhogása végre megnyugtatta Dorkát.
–    Húúúú, de gyönyörű szárnyak, te ki vagy?
–    Álomangyal vagyok, sajnálom, hogy elkéstem.
–    Elkéstél? Hogy érted, hogy elkéstél?
–    Ha időben ideérek elkerülhetted volna ezt a rémálmot. Sajnos egy másik védencemnek tovább volt rám szüksége, így már elaludtál mikorra ideértem.
–    De én még sosem láttalak – csodálkozott Dorka.
–    Pedig találkoztunk már, de nem emlékezhetsz rám, ez a szabály. Most is csak azért jöttem, hogy megnyugtassalak és átkísérjelek az álmok mezejére, ahol sok-sok utazás vár rád. Amint belépünk a sárga fénybe, elfelejted ezt a rossz álmot és engem is.
–    Akkor minden este találkozunk?
–    Nem, általában nem találkozunk, mert csak akkor jelenek meg, amikor elalszol. Finoman a homlokodra lehelek és máris az álmok mezején találod magad. Amikor későn érek ide és elindulsz egy kellemetlen élmény felé, olyankor megkereslek és átkísérlek egy gyönyörű utakkal teli helyre, ahol kiválasztod, hogy aznap éjjel milyen élményekben lesz részed.
–    Hányszor találkoztunk eddig? – érdeklődött Dorka
–    Egyszer. Amikor egy szörnyű rémálmod volt, sajnos később értem ide, mint most, így akkor nem volt időm megkeresni az álmodban, hanem rögtön felkeltettelek. Hagytam is egy tollat a párnád alatt, hogy őrizzen az éjjel hátralévő részében.
–    Ezek szerint ha rémálmom van, akkor mindig eljössz értem és beszélgetsz velem?
–    Igen.
–    Kár, hogy csak ilyenkor beszélgethetünk. Pedig szívesen hallgatnálak még, érdekes lehet álomangyalnak lenni.
–    Ha nem felejtenél el, akkor a rossz álom emléke is megmaradna. Hidd el, számodra így a legjobb.
–    És az álmok mezején is lehet rosszat álmodni?
–    Nem, ott csak szép álmok vannak, attól függően, hogy melyik úton indulsz el jobbnál-jobb élmények várnak rád. Ezért induljunk is, hogy minél több időt tudj ott tölteni.
–    Rendben…..azért nem bánom, ha máskor is késel egy icipicit – kuncogott Dorka.

Az angyal is felnevetett Dorka furfangosságán, hiszen tudta, hogy mindenki szereti a csodálatos dolgokat és szeretne mindig a részese lenni. Ezért ismét adott neki egy tollat, ami a párnája alatt vigyázza álmait, majd elindultak a sárga fényen át az álmok színes mezeje felé.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: